All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Vet du vad som krävs när du har gäster?

För jul betyder jul inte bara rening, julklapp och dekorering av trädet utan också intrycket av familj och vänner på julhelgen.

Om det är din tur att ordna jul, bör du nu börja planera hur man inte bara ska skapa fysiskt utrymme för gästerna utan också hur man får ett bra intryck som värd.

Hur man får gästerna att känna sig hemma

Enligt terrängs terapi är Therapy ofta inte så mycket som möjligt för att se till att dina gäster trivs i ditt hem.

1. Lägg ut vattenglaset på nattduksbordet.

Kanske inte vad du tänker på först, men det kan vara ett bra mått för övernattningsgäster, som inte behöver slösa ditt hus i mitten av natten om de ska törst.

Det finns många fina bilar som är perfekta för att sova på nattduksbordet. Vissa av dessa har ett vattenglas som också fungerar som en kork så att vattnet i karaffen hålls ren och fri från damm.

Om dina gäster bor hos dig i flera dagar, är det trevligt med färskvatten varje natt.

HYRA OCH PENT: Badrummet är viktigt att vara rent när du väntar på gästerna. Smutsiga badrum är helt enkelt lite i ordning. Foto: PHOTO: Housetohome. co. uk

2. Skicka ett läsematerial

RENGÖRING: Om gästerna sover i barnrummet, är det trevligt att ta bort några leksaker först. Foto: PHOTO: Colourbox

De flesta tycker att det är trevligt med lite läsning på sängen. Var försiktig och lägg ut en liten bunt böcker eller tidskrifter du tror att dina gäster kommer att uppskatta.

3. Häng en extra badrock

Särskilt om det finns någon avstånd mellan ditt gästrum och badrummet, så måste gästerna flytta mellan rummen när de ska duscha på morgonen eller kvällen. En badrock förhindrar pinsamma snuskiga-runt-i-bara-handdukssituationer. På vintern är det extra gott med en tjock och varm badrock.

4. Lämna ett par krokar eller hyllor gratis

Lämna lite utrymme så att dina gäster kan hänga eller släcka kläder, både i utkanten och i rummet du planerar att sova på. Så dina gäster behöver inte sätta kläderna tillbaka i resväskan eller resväskan varje gång de klär sig.

5. En klocka på nattduksbordet är fint

Det är en trevlig gest att lämna en klocka på sängbordet i gästrummet.

6. Upprepa sängen innan gästerna kommer.

Tja, du har nog mycket att göra innan gästerna anländer, men det kan vara en bra idé att få sängen i förväg, säger Apartment Therapy. Då behöver gästerna inte se till att du gör det senare, och kan lägga sig för lite vila om de har rest långt.

Detta kan givetvis vara en utmaning om gästerna ska sova på campingbäddar i ett annat rum än sovrummet eller en säng som är utdragen, men det kan vara en bra idé att ha allt sängkläder redo.

7. Har extra kuddar och filtar på golvet.

VINTER: Det är inte bara maten du ska vara i kontroll, om gästerna stannar över natten, kan du behöva överväga lite extra arbete. Foto: PHOTO: Colourbox

Alla har olika önskningar och behov när det gäller hur man sover. Vissa gillar att ha det kallt på natten och trivs bäst under en tunn duv medan andra är frostpinnar som vill ha det så varmt som möjligt. Speciellt vid denna tid på året kan det vara en bra idé att ha extra täcken och filtar tillgängliga för gäster så att ingen behöver frysa eller sova dåligt på natten eftersom de är för varma eller kalla.

Jippi, du lurar på dessa väggar

8. Ta reda på hur dina gäster tycker om deras kaffe

Det är alltid trevligt att erbjudas en ny kopp kaffe på morgonen.

9. Ser fram emot en bukett färska blommor

Ingenting säger "vi är glada att ha dig här" som färska blommor. En trevlig gest som definitivt uppskattas.

10. Lämna en läslampa genom sängen.

Om dina gäster tycker om att läsa innan de somnar, eller måste gå upp på natten för att komma in i badrummet, är det definitivt en fördel med ett litet läslampa vid sängen.

Andra Smart Tricks

USAs uncrowned interior och hemdrottning Martha Stewart har också bra tips för att hjälpa dina gäster att njuta av din vistelse.

SENGEPLASS: De färsta har sina egna dedikerade rum. men du kan fortfarande ha en fin säng. Foto: FOTO: Möbler 123

1. Se fram emot lite frukt och snacks

Smarta tips för det perfekta partybordet

- Jag lägger alltid ett litet bröd förfriskningar i gästrummet, förklarar Stewart på sin hemsida.

- En liten frukt och nötter är alltid populära, och kanske till och med lite choklad.

2. Välbefinnande

Ett annat litet trick Martha delar med sina läsare är att skapa en liten "badrumskorg" för hushållerska. Här är det trevligt att ta med reseprodukter, kanske en duschlock, ren, ny, tvättdukar och inte minst tandborste och tandkräm.

- Har någon besökt och glömt att ta med detta eller borde du plötsligt få övernattningsgäster? Det är alltid smart att låta ett par nya tandborstar ligga.

3. Tunt rökt ljus

Ett doftande hem gör att alla känner sig hemma och får gästerna att känna sig uppskattade. Ordna ett doftande ljus på gästernas nattduksbord, även om ljuset inte tänds, kommer doften sprida sig i rummet. Men se till att du inte gör detta om dina gäster lider av allergier eller astma.

4. Se till att dina gäster kommer online

I dessa tablettider är det en bra idé att se till att dina gäster kan använda ditt Wi-Fi-nätverk. Gör ett litet kuvert med användarnamn och lösenordsinformation på nattduksbordet.

5. Torra handdukar

Martha förklarar att hon presenterar nya tvättkläder för gästerna varje morgon och att hon torkar handdukar som har använts i torken innan hon hänger tillbaka till gästrummet igen.

Skakande gästrum

De allra flesta av oss har ett fullt rum tillgängligt och väntar bara på att gästerna ska dyka upp. För de flesta människor, måste man göra plats för hotellets gäster, oavsett om de stjäl ett hörn av ditt hemmakontor, eller använda ett av barnens rum. Men lika mycket vill du göra sängen trevligt för ditt besök.

- Det första jag skulle göra är att få rensas bort saker som ligger runt och flings, förklarar bostäder stylist Birgitta Roald till Bonytt. nr.

CLEAN: Visa lite vatten och förfriskningar till dina gäster. Foto: PHOTO: Colorbox / Tillverkare

- Skapa bara en mysig krok i vad som är ett annat rum. Kontrollera om du har möjlighet att hänga upp ett ark som en tillfällig partition, så att dina gäster inte behöver titta på roten och utrustning som har dolt för tillfället. En partition skapar också en lite mer privat zon för gästerna.

Glöm allt du har lärt sig att lämna huset

Roald förklarar att du bara använda din fantasi om de måste trolla fram en gäst för tillfället.

- Använd din egen eller barns lilla pall till sängbord eller en liten stol. Sedan har du skapat en lite snyggare sovplats. En liten läslampa, ett vattenglas och några färska blommor är ofta isingen på i-ett.

Stylisten tror också att du kommer att komma långt med lite mjuk lyx.

- Ljuvligt sängkläder, helst nyskapat, gör den sovande upplevelsen kul för dina gäster. Lägg också på staplar mjuka rena handdukar, en badrock och ett par tofflor.

Rent särskilda zoner där gästerna kommer att stanna

hålla fokus på områden som är synliga och kommer att användas av dina gäster, såsom luft, badrum, vardagsrum och kanske kök.

Det finns få saker som är mer exakta än ett smutsigt badrum. Gästerna märker snabbt både tandkrämfläckarna på spegeln och halvtömda duschgelflaskor som flyter runt.

Tvätta över kranarna och tvätta, polera spegeln och ge toaletten en riktig överenskommelse med tyg och pensel. Fyll på extra toalettpapper och se till att du drar ut rena handdukar för att torka dina händer. Rengör skåp och lådor, och var noga med att lagra mediciner och liknande på rätt sätt om du förväntar dig barn att besöka.

Slappna av och njuta av dina gäster

Även om du kommer naturligtvis att vara både Nigella i köket och Martha Stewart på tvätt front för att imponera på dina gäster, är det viktigt att komma ihåg att det inte finns någon tycker att det är skönt att en värd / värdinna som är utmattad och superbelastad.

- Inget dödar en part snabbare än en värd som är utmattad av förberedelserna inför partiet, förklarar etikett expert Reidar Helliesen, som är känd från olika TV-program, till Bonytt. nr.

- Kom ihåg att gäster kommer i huvudsak att se dig - inte för att kontrollera om du har tagit julen sjunka eller lakan sökandet matchade inte örngottet.

Helliesen tycker du ska slappna av och inte satsa så högt som den perfekta värden / värdinnan att du inte kan njuta av företaget.

Dana juldekorationer gjort många att rysa

- Det värsta man kan göra när man har bjudit in gäster är att låta dem se att du har besväret runt för dem att komma, förklarar etikett guru.

- Det viktigaste är varken huset eller sängen eller maten, men du har en trevlig tid tillsammans.

Läs också:

Här är en tabell tullen du bör veta innan du går i julfesten

Här hittar du de mest välsmakande interiörbilder

Kontrollera alternativa julgranar

Hyr hus i 1-2-3: Denna tvättning tar bara några minuter

HYRA PÅ BEDEN: Det är självklart att du sätter på rent sängkläder för gästerna. Om du stryker sängkläderna blir det nästan som att bo på ett hotell. Foto: PHOTO: Colorbox

ADVERT

Mest populära