All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

Har du en garageport som är anpassad till vårt nordiska klimat?

Träporten har en stor nackdel i underhållsbehoven. Vissa tillverkare erbjuder aluminiumsporter, men det här är också ett material som kräver lite underhåll. Aluminiumet är mjukt så att skruvar lätt kan lossna och det är ett dyrt material. Ståldörrar är därför det mest använda materialet i garageportar idag. Stålporten är nästan underhållsfri. Istället är det bara nödvändigt att smörja de rörliga delarna och se till att dörren är monterad i vatten och VVS.

Men det finns fortfarande stora kvalitetsskillnader på stålportar. Skillnaderna beror ofta på kvaliteten på det använda stålet och kvaliteten på de andra komponenterna i dörren. Porten består av, förutom dörrpaneler, skenor, gångjärn, löpare, fjädrar, trådstänger och tätningar. För att produkten ska behålla en kvalitet som gör att du kan njuta av din hamn i 20-30 år, måste alla dessa komponenter vara tillfredsställande kvalitet. Norge är ett land med många olika väderförhållanden, dörrkomponenterna måste också upprätthålla en kvalitet som är lämplig för detta. Ett vanligt problem med stålporten är att den är otillräckligt skyddad i förhållande till korrosion (rost).

De flesta tillverkare levererar portar med galvaniserat stål, det här är inte ett rostskydd. Det finns flera produkter på marknaden som kan användas för rostskydd, men kanske är det bästa rostskyddet Aluzinc-behandling. Detta är en beläggning bestående av 55% aluminium och 45% zink, och har den speciella funktionen med en effekttid på upp till 25 år.

Crawford Entrematic levererar underhållsfria stålportar som är aluzinkbehandlade, primerade och målade dubbla lager i extremt slitstark polyesterlack. Hamnar har också ytgaranti i 10 år mot rost och färgavvikelser. Ska du köpa en ny garagedörr är det viktigt att du hittar en som uppfyller de design önskemål du har, men det är så viktigt att veta att du har en hamn som du kommer att njuta av i 20-30 år framöver. Crawford har alltid levererat produkter av högsta kvalitet, och vi är inte borta från det här i dag heller.

Läs också:

Varför köpa isolerade garageportar?

Marknaden för garageporten domineras av stålportar. De flesta av dessa är isolerade, halv eller helt isolerade. Men de flesta garage i Norge är unisole ...

ADVERT

Mest populära