All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Har du tillräckligt med försäkringar?

Ha en bra försäkring är guld värd, om ett problem har uppstått, oavsett om du påverkas av inbrott, vattenskada eller ren otur. Vet du verkligen vad dina försäkringar täcker?

Oavsett om du bor i ett hus eller lägenhet, måste du ha en hemförsäkring. Med möbler avses allt med möbler, kläder, smycken, smycken och elektriska apparater - kort sagt, det mesta av ditt hemanvändning. Termen "rörlig egendom" omfattar tillgångar som du vanligtvis också har hemma, men används utanför husets fyra väggar. Det kan vara allt från din cykel, barnvagn, skidåkare eller gräsklippare.

Vattenskador kan förstöra mycket. Med försäkring omfattas du.

Detta är täckt

Om du har inbrott i huset och sakerna blir stulna eller brutna, får du pengar för detta. Försäkringen täcker också skador som orsakas av brand, vattenläckor eller strömavbrott. Den sista kan till exempel gälla om frysen är tacksam och all mat är bruten.

Du får utgifter som täcks om du måste bo någon annanstans på grund av brand eller vattenskador i lägenheten, och försäkringen förlängs bi med täckning av advokatkostnader i en rättstvist. Alla familjemedlemmar omfattas av försäkringar - även barn som har flyttat till skolan för att studera (om de inte har anmält sig till folkeregisteret).

Läs också:

Förlorad telefon i gör? Då borde du göra det här!

Hur sparar du din flickares tillgång från att drunkna.

Innan du skriver en försäkring ska du kolla vad den övre gränsen för ersättning är i de olika fallen. Vissa försäkringsbolag täcker allt, medan andra verkar på gränserna för sådan trädgårdsmöbler, cykel eller om du har blivit rånad väskan (en vanlig hemförsäkring täcker vanligtvis endast värden förloras genom rycka en handväska i Skandinavien).

Detta är inte täckt

Om du har särskilt värdefulla tillgångar såsom tavlor, smycken eller en dyr cykel, bör du överväga att garantera dem med en separat extra försäkring för att få det fulla värdet av ersättningen - speciellt om det finns saker du ofta använder utanför hemmet.

Om du förlorar din telefon i marken och den går sönder, brukar den inte omfattas av en standardhemförsäkring. Inte heller ges det att de tillgångar du har i bilen är täckta av din vanliga försäkring, inte heller de saker du helt enkelt avstår från.

Men flera försäkringsbolag erbjuder - med en extra tilläggsavgift - en superförsäkring som täcker oavsiktlig skada både inom och utanför hemmet. Dessa dyrare kontrakt har ofta namn som Plus, Super, Bästa eller liknande, och ger ytterligare fördelar samt högre summor ersättnings i olika fall. Många av dem har också inkluderat flyttande försäkring för tillgångar du flyttar.

är en extra försäkring på hemmet hemförsäkring gör att du också får täckta kostnader i samband med olyckan - till exempel när en ung pojke med hala händer förlorar greppet om iPad.

Läs också:

vattenskador undersökningar ring inte täcker

Den vanligaste vattenskador i hemmet omfattas inte av försäkringen, och de kan bli kostsamt att reparera.

Välj rätt erbjudande

Att jämföra erbjudanden från de olika försäkringsbolagen kan vara svårt. Om du använder Finance Portal Services. nej eller försäkringsavtal. Nej, du kommer att vara hjälpsam att ta reda på vem som har de bästa förutsättningarna för dig. Är det till exempel viktigt att du har en låg självrisk på ersättningsbeloppet eller att premien du betalar är så låg som möjligt? Det finns också många sätt att få billigare försäkring - bland annat genom att installera larm, ta ett hem check eller ha en ordentlig brandlarm (bara rök larm är inte berättigade till rabatt).

Och slutligen: Ge åtminstone att stänga fönstren och låsa dörrarna innan sticker ut ur huset - annars ersättningen tunna om tjuvarna skulle komma att besöka ...

Om du flyttar, bör du se till att du är försäkrad Oavsiktligt när du bär lådorna.

Hur man beräknar värdet

Vad är dina tillgångar verkligen värda? Siffror från försäkringsbolaget Om visar att många nordmän undergräver sina tillgångar.

Det är upp till dig att avgöra vad möblerna är värt, och det är lätt att glömma att detta gärna värdeökning som du skaffa fler saker för hemmet - utan att du gör något med försäkringsbeloppet.

Det är en bra idé att regelbundet ta bilder av dina rum - och andra saker du äger. Lagra dessa bilder på en USB-stick i ett eldfastt skåp, eller ladda upp dem till en online lagringstjänst. Det är vanligtvis i de fall där huset brinner och hela fastigheten är vilse, upptäcker personer att de är försäkrade.

- Vi har bättre råd än någonsin tidigare. Det verkar i norska hem. Som en bieffekt av välstånd, vi förlorar tyvärr lite överblick över vad vi äger och har, säger Richard A. Zimowski, Manager på If.

Använd en innehåll kalkylator för att beräkna vad dina ägodelar är värda, såsom detta med FNH: FNO. com / main / fakta / försäkring / innehåll kalkylator /

Se också:

Hur hon vände badrummet för 5000 miljoner

I stället för att dekorera badrummet för flera hundra tusen kronor, ändrade Franc badrum med färg.

Källor: Finansportaler. nej, codan nej, om nej, dnb. nej och Gjensidige. com

ADVERT

Mest populära