All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rea

Har du lurat den 1 april?

Ett fall som vissa husägare kan önska vore sant kom igår från staden Oslo och Rusken Kampanj:


- Vi har helt enkelt varit monterade RFID spårning marker i sprayburkar. Vid inköp av utrustning aktiveras och kopplas de till en databas med namn och personnummer. Dessutom har vi skapat en separat avdelning som innehåller var och när rutorna används. Om de är aktiverade på misstänkta platser eller tider, lamporna är klarröd med oss, och vi kommer att överväga att skicka ut en enhet i samarbete med polisen, skrev Rusk General Jan Hauger sade i ett uttalande. Tyvärr var det bara ett aprilskämt.

500 år gammal anpassad

Aprilsnarrs stil stämmer från 1500-talet, skriver VG. Frankrike gick som det första europeiska landet till den gregorianska kalendern. Början av det nya året flyttades från slutet av mars till 1 januari. Som alltid, när nya system infördes, fanns det några eviga vinnare som valde att hålla sig till den gamla.
De som fortsatte att använda den gamla kalendern är offer för bedrägeri från resten av befolkningen, och de undrade fick smeknamnet "Poisson d'Avril" eller april fisk, tidningar VG rapporter. Att "ge några aprikosfiskar" var på väg att fixa en pappersfisk i hemlighet på baksidan av den som lurades. Pappfiskkakan används av fransmännen idag, och i Italien säger du aprilfisk när vi norrmän skulle säga aprilsnarr.

Spøkelsesapp mobil

- Vi tar spöken på allvar, säger Peter Batta i ett pressmeddelande, och marknadsförs för en nyutvecklad app för mobilen. Nok menade att detta var ett av årets roligaste aprildiktar.

Nord-Gudbrandsdals distriktsdomstol har just styrkt att spöken inte är giltiga skäl för att hämta hemköp. Men väldigt många hemköpare är inte bekväma med folk som går igen. Huseiers Landsforbund har därför utvecklat en Ghostbuster som kan avslöja några övernaturliga fenomen när de visas på displayen innan kontraktet är undertecknat.

- Mycket många känner obehag och kanske rädsla för spöken. Det här är ett problem som vi måste ta seriöst i hemmalagarnas förening. Vi har sett flera exempel på att spöksfrågor hamnar i rättsväsendet. Med vår nya Ghostbuster, som lätt kan laddas ner till mobiltelefonen, är det nu möjligt att avslöja några övernaturliga fenomen innan du köper hus, säger VD Peter Batta.

Vid Vinstra visste köparen att huset från 50-talet spöks av spöken efter att bostadsinköpet var avslutat. Han vägrade att betala för bostaden eftersom han trodde att detta var relevant information han hade rätt till.

- Det var rätt att inte överens, men hade köparen haft möjlighet att exponera några spöken när han var på utsikt, kunde han ha skonas själv och säljer för en massa problem, kan förespråka Linje Parelius i Huseiernes Landsforbund lägga .

- Avskaffningslagen är ganska generell. För vissa människor är övernaturliga händelser relevant information, och du kan inte förvänta dig skattebetalare och fastighetsmäklare att avslöja detta, sade Batta.

Han trodde också att personer som hyr ett hem skulle kunna njuta av den nya mobilappen.

År 2009 skrev Hus & Bolig om ett ungt par som ursprungligen trodde att det fanns möss som ryckte i huset som de hyrde. De hörda ljuden, det elektriska systemet blekade och ofta, och disken rörde sig. Eftersom Anticimex inte kunde hitta några konkreta misstag, hyrde hyresgästerna att det skämtade och de ville höja hyresavtalet. Även detta fall slutade i domstol.

- Ska du hyra ett gammalt hus och frukta att det kan finnas spöken där, skulle jag verkligen rekommendera vår nya Ghostbuster. Som ett inledande erbjudande kan det laddas ner gratis från vår hemsida.

Den nya mobilappen från Huseiers Landsforbund kan laddas ner från www. husägare. nej, men när du kom in på sidan fick du veta att det var bara ett aprilskämt.

- 1.292 personer besökte spöksaken på den dag den låg ut och 575 klickade på för att hämta den, citerade HLs webbredaktör Christian Mjelde citat. "Det är svårt att säga om alla trodde på skämt, eller om de bara var nyfiken", tillägger han.

ADVERT

Mest populära