All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

ÖVerväger du att använda IKEAs köksskåp i badrummet?

Ofta är köksbeslag billigare och finns i fler alternativ än badrumsinredning. Dessutom kan du anpassa den till dina exakta behov istället för att känna att du måste anpassa dig till tillverkaren.

Därför undrar fler läsare om de kan använda köksmöbler istället för badrumsmöbler från IKEA på badrummet.

IKEA säljer METHOD-serien till köket där du kan välja olika storlekar och fronter. Tyvärr är dessa alternativ inte tillgängliga på badrumsinredning.

- Metod köksluckor inte är avsedda för fuktförhållanden som finns i badrummet, och användningen av detta är därför något vi skulle inte rekommendera, säger Kristian Will Ilska, Kommunikation i IKEA Norge.

Anledningen är att IKEA inte har testat skåpen för användning på badrummet. Generellt kan skåpen en garanti på 25 år i köksmiljö, men fuktiga miljöer förkorta livslängden av möbler som inte är fukttålig. Hur mycket känner möbelkedjan inte säkert?

- metoder har emellertid godkänts för användning i tvättrummet, så länge som detta inte är kombinerad med ett bad / dusch rum eller liknande, säger Willi Anger.

  • 10 saker du måste veta innan renovera ditt badrum

Detta händer med skåp

Nor badrum expert Björn Grimsrud, som är teknisk chef för det nationella rådet för Wet, rekommenderar att man använder andra rördelar i badrummet eller tvättstugan.

- Badrummet är rummet i huset där fuktbelastningen är högst. Detta gäller inte bara för direkt vatten- och vattenspray utan också för vattenångan som kommer när vi duschar. Kvalitetens kvalitet måste därför klara fuktbelastningen i badrummet, säger Grimsrud.

- I allmänhet rekommenderar jag inte användning av köksredskap i badrummet, eftersom sådan inredning inte är lämplig för detta ändamål.

  • Undvik dessa fuktfällor i badrummet

Han säger att du riskerar att inredningen spricker upp, sväller och skal, om det inte är fukttålig. Grimsrud påpekar att badrumstillverkning ska ha en livslängd som annars är dålig, dvs minst 15 till 20 år.

- Rengöring och underhåll av inredningen varierar beroende på vad ytorna är gjorda av. Det viktigaste att göra för att uppnå en lång livslängd är att upprätthålla det i linje med avfrostningen av tillverkaren, säger han.

Få mer smarta tips - anmäla dig till vårt nyhetsbrev här!

ADVERT

Mest populära