All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

"Måste vi tacka dig med en plot bakom oss - utan sol?"

Början av december 2015:

Nina har googlade tomter. I Stavern vid denna tidpunkt finns det bara två bostadsområden med tomter. Ett fält har totalt 92 tomter, men försäljningen har gått länge och de bästa tomterna har sålts för länge sedan.

Ska du ha en tomt här måste vi tacka dig med bakgrund - utan sol.

  • Det här är "Hjälp! Vi bygger hus"

Det andra fältet å andra sidan. Ett mysigt litet fält vid Foldvik Skog i Stavern med endast 15 tomter. Här hade försäljningen gått väldigt långsamt från början, men steg upp när byggnader upprättades.

Detta gick naturligtvis medan vi var mest angelägna om att se de gamla husen, så fanns det bara två tomter igen när vi upptäckte fält. Nina bråtente på idén när jag nämnde det för henne, och när jag kom hem från jobbet hade hon redan varit ute och tittat på de tomma siffrorna 12 och 13.

Men vi hade inte tid att bara tänka på det så länge, som det visade säg att lot 12 redan hade sålts. Åh, vänd dig om det finns något kvar att bygga där ute. Vi var tvungna att titta på tom nummer 13 igen.

Och mycket 13 var riktigt bra verkligen. Det var ett hack längre in i blinda vägen, så det var bara en granne som var tvungen att köra om, och solljus förhållandena på platsen var top med full sol hela dagen och kvällen.

Samma kväll skickar vi sms till mäklare och frågar om vi kan reservera parti 13 tills vi har pratat med banken. Vi kan boka tomten ut ur veckan.

  • Läs familj inlägg om varför de vill flytta hit

Följande dag vi får träffa banken, och vi berättar om våra planer. Banken tycker att det låter spännande och ger lån. Och sedan veckan med bokning allt hade börjat springa, det var inget annat att göra än att köpa.

Då köpte vi impulsen tomt, två dagar efter första gången stod vi på den. Vi hade köpt ett hål i marken, bergen, träd, blåbär och en stenfyllning utan att veta vad det här innebar.

Denna artikel är en del av We in Villas hemsida "Hjälp! Vi bygger hus". Hämta hela serien här!

Missa inte fortsättningen - registrera dig för vårt nyhetsbrev och följ familjeprojektet!

ADVERT

Mest populära