All egendom: trädgård, kök, inredning >> Frågor Och Svar

Måste vi städa golvet innan vi rakar?

Det är alltid bäst att rengöra före slipning - både när det gäller ett nytt golv som ska handhas och vid upparbetning av ett gammalt golv. Trästenar Golvet kan användas på alla våningar för att avlägsna tvålrester, smuts och andra fetter och bör alltid användas före slipning. Detta gäller både planerad lakering och oljning av golvet.

Två typer av slipning

- För det första är det viktigt att skilja mellan slipning och slipning. Rivning är grundligare och används när golvet ska ha en annan behandling eller färg än den sista. Mattslipning används innan golvet ska ombehandlas med samma produkt som tidigare, säger Per Lund Nielsen, teknisk chef hos Scanox.

Vid sandning, ta bort all behandling ner till rent trä. Slutligen används fint slippapper i slipprocessen, och det fina dammet ligger i porerna i träet och är svårt att helt avlägsna med vakuum.

- Woodsticks används för att avlägsna allt damm, medan porer öppnas i träet. Det gör att träet får oljan jämnt och du får mest olja i träet, säger han.

Nytt träverk

- Vid upparbetning använder vi Trestjerner Gulvrens för att ta bort tvålrester, fotfett och smuts. Detta rengör golvet innan det är lätt målade så att ny olja kan appliceras.

Nytt träarbete ska också rengöras före ytbehandling. Detta beror på det faktum att under planering av golvbrädor finns tyger på ytan.

- Att ta ett nytt golvplatta verkade tjockt och smidigt. Trästenar Golvplattorna används för att ta bort tygerna på ytan och öppna porer i träet så att oljan kan dra jämnt och så långt som möjligt in i trädet. När man använder färgad olja är det särskilt viktigt att få en jämn färg, säger Per Lund Nielsen.

Torka dammarna

En viktig del av golvet är att torka bort all överflödig olja, och lämna inga små dammar av olja på golvytan. Detta fungerar också som ett slags polering. Nästa dag applicera ett litet stänk av olja och polera igen. Du använder samma olja som tidigare.

- Hur man använder produkterna visas alltid i bruksanvisningen för produkten. Läs igenom både det tekniska databladet och det tekniska databladet. Om du inte har fått det här från dig från affären kan det laddas ned via tillverkarens webbplatser på internet, avslutar Per Lund Nielsen.

ADVERT

Mest populära