All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Slösa inte miljontals på bostäder köp

Hemmet är förmodligen den största investeringen du gör som individ. Ändå spenderar många människor betydligt mindre tid på att undersöka ett hem än en bil innan de köper. Andra skulle vilja utforska fastigheten, men vet inte vad man ska leta efter. Speciellt för första gången köpare kan det vara överväldigande att försöka komma in i allt som kan vara fel i ett hus.

- Efter inköpet upptäckes många svagheter i huset som det är dyrt att korrigera. Kostnaderna ligger oftast på en redan uppskjuten budget. Bostadsinköpet blir en hengemyr, säger seniorforskare vid SINTEF Byggforsk, Trond Bøhlerengen.

Köparhandbok: Ger råd om vad du ska undersöka innan du köper.

Book bör hjälpa

Nu är det också varit en separat bok från Sintef Bygforsk för dig att köpa bostäder - bostadsköp Boka.

Boken är uppdelad i fyra delar, och huvuddelen är undersökningen av boende. Här hittar du råd om vad du ska leta efter när det gäller plats och utrymme och när det gäller tekniska faciliteter, konstruktion och bokkvalitet. Det omfattar allt från riktigt stora saker, som landgräns och ytterväggar, de mycket små frågor, såsom fattiga skarvade lister.

- Många människor är inte medvetna om att kursen inte är en grundlig statsrapport. En sådan rapport måste framför allt presenteras. En gemensam biljettpris kan beskriva villkoret i allmänhet, men köparen måste ställa frågor och avslöja brister där räntan indikerar svagheter, säger Bøhlerengen, som är en av upphovsmännen till boken.

Köpa Säkerhetsregler

Handy checklistor gör det lätt att se vad du bör ta hand i varje område i hemmet. "Från att bygga regler" ger dig tips om vad som är rätt genom att bygga regler, till exempel att "i vardagsrummet, åtminstone ett fönster eller en dörr till det öppna kunde öppnas. " Listan "Registrera dig" ger råd om vad du ska se, lukta, lyssna och känna själv, medan "frågar, undersöker" listar frågor som kan vara användbara för ägaren eller mäklaren.

Läs också:

Nu är det snart dags för en terrass tvätt

Våren är här och det är dags för en ordentlig terrass tvätt.

Texten är rikligt illustrerad med både fotografier och ritningar som ger visuella förklaringar. Här är exempel på positiva saker att leta efter och olyckliga lösningar och skador.

De senaste delarna av boken handlar om köpregler för dem som vill köpa ett hem. Dessa utarbetas av konsumentrådet. Här är råd att ta er båda att köpa begagnade bostäder eller färdigställda bostäder och för dem som vill köpa oavslutade bostäder eller bostäder bostadsrätt eller bostadsrätt.

ADVERT

Mest populära