All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rea

Inte sälja innan du visar

Varje tredje hus till salu i huvudstaden försökas, säger en ny undersökning från konsumentrådet.

Men husägare förlorar faktiskt att sälja fastigheten innan de tittar på.

Alla säljare som har avslagit kupprovningen har tjänat det. Budet som kommer in efter planerad leverans är mycket högre än kupongbjudandet.

- inte frestas

Det verkar som alla typer av bostäder kuppförsök, men det finns bostäder utan företrädesrätt i allmänhet att kuppförsök.

Konsumentrådet ser bekymrad ut med oro eftersom det gör bostadsinköpet mer riskabelt, särskilt när man ser att detta har börjat sprida sig.

- Vi skulle rekommendera säljare att hålla sina huvuden kalla vid försäljning av bostäder och inte frestas av kupavtal, säger Thomas Bartholdsen, Senior Vice President.

Kupping är en störning för både säljare och köpare och ger många olyckliga konsekvenser för bostadsbranschen, tror han.

- Och köpare borde spendera mer tid i bostäder för att undvika att köpa hem med stora misstag och brister.

Säljaren misstänker

Undersökningen visar att alla säljare som har avslagit köpköp har fått det.

Säljaren upplever ett budförsök som obehagligt när köparen tar direktkontakt, och de finner det orättvist att avbryta intryck med andra potentiella köpare.

Det framgår av undersökningen att köparen försöker köpa bostäder eftersom de själva har upplevt att "drömhuset" är kupan och skärmen avbröts.

Både säljare och köpare anser att kupping bör förebyggas och att bostäder ska säljas mer organiserad, särskilt när de utses mäklare.

Högre risk

Vid kupping är möjligheten att undersöka bostäder sämre.

Köparen är skyldig att köpa med ofullständigt prospekt, eftersom det inte är nödvändigt att lämna in prospektet före 48 timmar före annonserad visning. Många bostäder kommer att köpas 48 timmar före visning.

Konsumentrådet uppmanar säljare att hålla sina huvuden kalla när de säljer bostäder och inte frestas för ett fynd erbjudande.

Det skulle vara en ekonomisk fördel för säljaren att låta fastighetsmäklaren bearbeta buden och processen kring den. Mäklare är det professionella partiet, eftersom man redan har betalat en hög summa för att sälja fastigheten.

Samtidigt uppmuntrar konsumentrådet hemköpare att spendera mer tid att köpa hus.

Det är en stor investering där sannolikheten är bra för att upptäcka brister och fel senare. Detta kan leda till att lägenheten blir ännu dyrare än vad som ursprungligen beräknades.

ADVERT

Mest populära