All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Inte sälja med rabatt

"... då teoretiskt" råd "att sitta med hotellet i 27 månader." <999 > de senaste fyra månaderna har pilar på bostadsmarknaden pekade i en nedåtgående riktning

Huspriserna faller fortfarande

Lugnande cocktail

Skulle du vara "olyckligt" som du redan har köpt en ny bostad, och försöka sälja din gamla - Framsteg utan framgång - Vi har ett lugnande budskap:

Väntar du eller säljer du ditt gamla hem på biljettförsäljning?

Foto: iStockphoto. com Foto: Damir Cudic mer För tänker ni ge någon köparen en betydande rabatter för att sälja snabbt, kanske du vill veta hur länge du verkligen kan tillåta dig att sitta på din fastighet. Det tar lång tid innan du har använt en eventuell rabatt i priset, på de extra räntekostnaderna som kommer att associeras med att hålla två bostäder.

Din ekonomi 2008

Vad är det som lönar sig?

I tabellen nedan visas ett antal exempel på beräkningar på hur lång tid det lönar sig att sitta med osålda egendom - förutsatt en men inte mer än (eller, naturligtvis, ofta innan) denna period kan sälja den till den ursprungliga utgångspriset.

För att beräkningarna ska vara av betydelse är det uppenbarligen viktigt att det för det första finns en omsättbar korrekt prissättning.

Hur länge kan du vänta?

begärt pris för osålda bostäder
exempel rabatter Hur länge kan alternativt sitta med bostad (under förutsättning att man får sålt den till fullo begärda priset) (avdrag för räntor är undantagna) 1. 000. 000
75. 000 20 månader 2. 000. 000
200. 000 27 månader 3. 000. 000
250. 000 23 månader 4. 000. 000
300. 000 20 månader 5. 000. 000
400. 000 22 månader * Den beräknas efter skatt och med en effektiv ränta på 6,00 procent. Vidare antas det att de osäkrade bostäderna kommer att finansieras fullt ut.
Vi vill också starkt notera att det alltid kommer att vara en risk att fullt ut finansierar två bostäder under en tidsperiod. Emellertid visar exemplen att det otvivelaktigt är en punkt att tänka på två gånger innan det ger ett bra avslag på prisförslaget.

NB. Beräkningarna i tabellen ovan tar endast hänsyn till räntekostnader under perioden, och inte att det till exempel är en hyra som ska betalas på den tidigare bostaden. Å andra sidan anses det inte att du kan tjäna pengar att hyra ut ett av bostaden du äger.

Bäst eller bäst land?

Över två år

Exemplen ovan är uppenbarligen tänkt, men illustrerar fortfarande punkten.

Panic Köp?

Hur skulle du klara av att sitta i två bostäder på dagens marknad?(Closed)

jag skulle ta det lugnt och vänta tills jag fick säljas till begärt pris (38%) 397

Jag kunde aldrig hitta på att köpa tills jag hade sålt (26%) 269

jag skulle få panik och sälja till högstbjudande (16%) 168

jag har en sådan goda råd, betyder det inte något för min ekonomi (9%) 98

vet jag inte (7%) 75

jag skulle ha tecknat en försäkring i förväg (4%) 42

Avstvemningen styrs inte och speglar bara läsarens egna åsikter.

För gjort på grundval av en bostad som ursprungligen hade en utgångspriset på två miljoner, en överväger att sälja 200. 000 billigare, bör man vara medveten om att räntebetalningar till den särskilda bostad är 7 200 per månad. (Förutsatt den aktuella räntan på ca 6, 00 procent av den effektiva räntesatsen, och regnet efter skatt).

Så välj en att sitta hemma i stället för att ge rabatt, har det varit teoretiskt "råd" att sitta med bostad i 27 månader, det vill säga mer än två år.

Detta förutsätter då så klart att efter (och således, företrädesvis innan) dessa 27 månader har lyckats att sälja fastigheten till det begärda priset eller högre.

Bostads- mäklare tror inflation

Ny försäkring

Är du rädd för att det kommer att ta lång tid att sälja sina hem, det är som något nytt är nu möjligt att ta ut en försäkring som täcker delar av denna risk. För närvarande är detta en rättegång som varar i sex månader.

- Försäkringen omfattar ränta, serviceavgifter, kommunalskatt, hemförsäkring och andra kostnader i samband med driften av bostad. Det kan beställas i 12 månader, men de tre första månaderna är en självrisk, så att du kan täcka kostnaderna för nio månader, säger vd för att äga fastigheter, Christian Dreyer.

Enligt Dreyer försäkring täcker en maximal kostnad på 15 000 i månaden. Det är fäst på priset, vilket är 3 900 för lägenheter och 8 750 miljoner för bostäder.

ägande- är - som vi vet - den första fastighetsförmedling i Norge erbjuder detta.

- Idén fick vi från Sverige, men det fanns produkten något mer komplicerad. Så vi har försökt att göra det enklare och genom försäkringsmäklare Norwegian Broker och försäkring Amtrust vi nu leverera denna försäkring, säger Dreyer.

Gör bostäder kupp i Mexiko

Mer om huspriserna:

Här galler hyra

  1. Hur
  2. med mer rabatt Huspriserna faller
  3. chefsekonom förutspår högre boräntor <999 > Ovanligt stark uppgång i huspriserna
  4. huspriserna sjönk i december
ADVERT

Mest populära