All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Inte skrapa bort färgen i burken

När du målar, det är mycket lätt att göra doppa penseln i färg hink och sedan skrapa bort överflödig färg på kanten av hinken. Det beror ofta på att du känner för mycket färg på borsten och du är rädd för att färgen kommer att dräneras.

Men tänk på detta innan du gör samma misstag nästa gång: För att få ett bra resultat är det viktigt att du har tillräckligt med färg på borsten. Och du är bra att doppa penseln när du bör därför så att endast ungefär en tredjedel av borsten doppade en bra borste plocka upp lagom mängd färg. Så det borde normalt inte skrotas bort från borsten. En mycket bättre lösning är att tillåta överflödig färg att dränera ner i skopan och sedan spola borsten runt ibland så att färgen inte droppar. Då får du tillräckligt med färg för ett bra resultat.

RIN: Låt överflödig färg dräneras istället för att torka bort den från skopans sida. (Foto: Bjorg Owren / ifi Com.) "> RACE: Låt överflödig färg avlopp i stället för att torka av den på sidan av laget. (Foto:. Bjorg Owren / ifi Com)

spill

spill: Gammal färg som stelnar på kanten av färgburken, kan göra det svårare att stänga laget efteråt. (Foto:. Robert Walmann / ifi com) "> spill: Gammal färg som stelnar på kanten av färgskopa kan göra det svårare att stänga skopan efteråt. (Foto:. Robert Walmann / ifi Com)

Förutom att det är lättare att få på tillräckligt färg på penseln om du inte repa på kanten, det finns också en annan praktisk anledning att inte göra detta vanligt misstag: du undviker mycket röra. Om du repar den målaren på skopans kant, kommer det naturligtvis att lämna bakom färg som stelnar där när du avslutar målningen. Detta gör det svårare att stänga skopan ordentligt, och det kan minska färgens hållbarhet. Här kan du läsa mer om hur länge färg kvarstår.

ADVERT

Mest populära