All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Ingen slarv i badrummet

- Våra undersökningar visar att många norska bad inte är täta. Familjer som duschar mycket bör överväga att skaffa dusch, även om badrummet är byggt av våt norm uppmuntrar teknisk inspektör Trond Risåsen i If P & C. Det är ett stort problem att människor slänger badkaret i gamla badrum och duschar i bitar av väggar och golv. Men också många med renoverade badrum får allvarliga fuktskador. - Det måste rivas med membranet i slutet av avloppet innan läckage uppstår. Många renoverar badrummet och tror att de följer våt tröskeln, men det är inte så, säger Risåsen.

Ändra rör

för ett bad bör uppfylla i våtromsnorm har avlopp ut. Det slutar inte att lägga nya golv och väggar med ett membran. Rörsystemet fortsätter inte för alltid, högst 50 år, och ofta inte mer än 30 år. Enligt Vattenskadorna på Byggforsk kommer vattenskador i år att uppgå till cirka 2,5 miljarder. 900 miljoner kronor av dessa är skador som inte omfattas av försäkringen. Prognoserna för byggforskning visar att cirka 60 000 norska hem och hytter får vattenskador i år. Många skador orsakas av gamla vattenrör som brista.

River New Bathroom

Trond Risaasen anser att många husägare borstar badrummet själva utan att ha nödvändiga kvalifikationer. Det kan vara en dyr affär. "Jag ser fortfarande exempel på att badning måste rivas, även om de bara är en till tre år gamla. Detta beror på att jobbet inte utförs professionellt. Det finns ingen garanti för att jobbet kommer att bli korrekt gjort när det finns hantverkare som står för jobbet.

- Kontrollera referenser, och få en fullständig entreprenör för hela jobbet. Vi ser också att många utländska hantverkare inte är bra på att lägga membran. De ser inte alltid hela arbetet, utan har problem med språket. Om du har en godkänd leverantör som gör hela jobbet har du en fem års garanti.

- Ett nytt membran måste alltid tryckas under vatten i 24 timmar. Ett litet gap är tillräckligt för att skada flera hundra tusen dollar, varnar Trond Risåsen i If Skadeforsikring.

ADVERT

Mest populära