All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Ta inte bort glasfiberremsan!

Vi skriver INTE i stora bokstäver, för i 99% av fallen är strängen så svår att du inte kan ta bort allt. Även om något är löst och lätt att ta bort riskerar du att stora partier kommer att sitta igen och är nästan omöjliga att komma undan. I värsta fall kan du också skada underlaget och få mycket extra arbete.

Radera alternativ

Om du vill ta bort en vägg har du fler alternativ. Du kan lägga upp ett vävt tyg, glittra väggen eller helt enkelt sätta upp skivorna på utsidan. Det är om du vill använda non-woven eller gnist du har utmaningen med substratet.

Vad gör du?

Lös tapetet kan klippas eller klippas och limas.

Både icke-vävda tyger och gnist kräver en fast yta. Vad gör du om glasfiberförlust är lös?

- Korsa väggen med en platt hand och hitta de platser där det finns en "boom", det vill säga platser där du vet att glasfiberremsan har lossnat från väggen. Varje tapig tapet är skuren eller limmad innan du lanserar en scarf eller non-woven tyg, som tillhandahålls av Thor Ingar Røneid, paintmaster och teknisk chef hos Scanox.

Om du väljer lim, klippa bakgrunden där den är lös och lur lim på baksidan med en pensel. Fogar som bryts ut limmas också före vidare bearbetning. När limet är torrt kan du fortsätta med en gnista eller att lägga upp en nonwovens.

Om du väljer att klippa den lösa tapeten, måste du sätta ihop om du väljer att använda ett vävt tyg.

Ingen regel utan undantag

Om du har glasfiberkåpan som är uppenbarligen dålig, ta bort den före vidare bearbetning av väggen. Mer om det du kan läsa här.

ADVERT

Mest populära