All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Sätt inte borsten i frysen!

Bra måleri kostar vanligtvis några extra. Och det är en anledning till det! Arbetet går snabbare och resultatet blir både trevligare och bättre. Dessutom fortsätter verktyget länge. Med rätt förvaring mellan målningarna kan en bra borste användas igen och igen och igen.

På Internet kan du läsa många bra tips som kan göra färgarbetet enklare. Men några "bra råd" kan vara dyra. Så här lagrar du penslarna i kylskåp eller fryser från tid till annan. Det kan förstöra borsten!

Vatten färg frys

- Idag, nästan alla färger vattenburna och vatten nödvändigtvis isen i frysen, säger Jostein Brekka.

- Idag är nästan alla målningar vattendränerade och vatten blir nödvändigtvis i is i frysen. Det kan leda till att färgen kvar i borsten frysen och kan spränga ögonen på borsten, säger Jostein Brekka, produkt- och kategorichef på verktygsleverantör Jordan.

Alla färgtillverkare rekommenderar frostfritt förvaring av färg, och det gäller även rester av färg i borsten. Anledningen är att färgens egenskaper och konsistens kan förstöras om den är frusen. Dessutom kommer pigmenten i färgen vattenburna och på samma sätt som bearnaisesås skiljer sig om det blir för varmt, kan färgen står när de utsätts för låga temperaturer.

- Det kan också vara svamp och algedrepere i färgen - och det kommer inte att ha kontakt med mat att äta, säger Jostein Brekka.

Lufttät väska för kort paus

En lufttät väska håller byst och målar färska över natten.

Korrekt förvaring av borsten mellan användningen beror på hur länge det kommer att användas igen. Ska du måla med samma färg igen nästa dag, är det bäst att doppa borsten halvvägs in i färg, torka lätt mot kanten av boxen och linda borsten i en fuktig trasa eller torka avsedd för borttagning av färg. Sedan extrahera alla borsten i plastfolie eller en lufttät påse och placera den över fryspunkten under natten. Då borsten är lika bra som tidigare när du kommer igång igen.

-. Det finns också smarta blixtlåspåsar för penslar, där endast borsten sätter in Sedan kan du skapa en lufttät ficka som håller borsten och måla färska, samtidigt som man undviker att göra ut måla över blickar och axlar, säger Jostein Brekka.

Vid måleri är det viktigt att se till att färgen i en borste inte torkar medan du använder en annan! Packa borsten alltid i en våt trasa, om det tar några minuter innan du använder den igen.

Vakuum för längre vistelse

I vakuum tar det veckor innan borsten torkar.

Skulle det ta några dagar för dig att måla igen, är dammsugare att föredra.Jordanien har i samarbete med en norsk uppfinnare utvecklat en speciell vakuumbehållare som innehåller fler borstar. Behållaren heter Zip Green, och har ett praktiskt stativ där flera borstar kan lagras stående samtidigt. När du stänger kan du enkelt pumpa ut luften för att skapa ett vakuum i behållaren. I omgivning utan luft, tar det mycket lång tid innan färgen torkar.

- Ta borsten som den är när du har använt den och lägg den i behållaren. Då är det lika bra nästa helg, säger Brekka.

Grundlig rengöring för långa brott

Skulle det ta lite tid innan du målar igen, bör du rengöra borsten noggrant innan du tar bort den. Bra penslar absorberar mycket färg och därför tar det mycket vatten att skölja borsten rent. Torka av mest målarfärg och skölj penseln under rinnande vatten, eventuellt med tillsats av diskmedel. Arbeta borsten i bysten och låt den fungera i några minuter, eller lämna bysten i ett tenn av ostörd pensel under en liten stund. Borsta borsten med en stålborste innan du borlar borsten igen med vatten.

Borstar ska lagras eller läggas på en krok tills nästa gång.

Om borsten fortfarande är stiv när borsten ska användas igen, kan en annan liten borste i borsten göra bruset. Återstoden av borsten kan returneras till flaskan, medan fällningen levereras till miljöstationen tillsammans med färgfärgerna och den tomma färgförpackningen.

ADVERT

Mest populära