All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Röra inte med mitt hem!

Vi i DinSide är så lyckligt lottade att vi har många engagerade läsare. Vi får dagligen ett antal tips och förfrågningar från konsumenter som har problem eller som känner sig lurad på ett eller annat sätt, och de som nämns oftast massivt stöd från andra läsare.

Ett område skiljer sig i synnerhet: Bostaden. Vi gillar att se till att priset på ditt eget hem stiger, även om det står på papperet och skal lite i byxorna när det går ner. Och vi drömmer om att borsta upp och få det ännu trevligare runt oss. Men det finns få saker som gör att vi norrmän tänds till graderna på pluggarna som gör våra hem hemma.

Därför drar vi på årets första dag några av de problem som berörde mest i året.

Dangerous Trend Toilets

Foto: iStockphoto. com Visa mer

Vanliga toaletter på väg ut. Det finns vägghängande toaletter som gäller när nordborna borstar upp. Men de nya trendiga toaletterna utgör en mycket större risk än den traditionella, om läckage uppstår. Varför det? Och varför säger så få rörmokare eller entreprenörer oss om farorna med att installera en sådan toalett?

Läs mer här: varnar vägghängda toaletter

Greedy hantverkare

Även om vi vill att vår bostad allt gott, vi är fortfarande inte särskilt glad när någon tricks oss. Debatten har varit hett kring giriga hantverkare bojkottar billiga produkter, sedan sälja oss exakt samma varor - eller dyrare varor - med rejäl provision. Debatten har varit het och vi har fått hundratals inlägg från frustrerade och nöjda konsumenter och hantverkare som är trött på att bli smala för att ge vad de tycker är bra råd.

Läs mer:

  • Rörmokare bojkottar billiga produkter
  • Rörmokare bojkottar Ikea
  • Elektriker varnar: Detta bör inte köpa på Clas Ohlson
  • Dangerous förnyelse: norrmän leksaker elektriker

Vad du bör lämna det till proffs

Vi tycker om att göra det själva, och många anser sig vara användbara för att ersätta en kran och

Men vad man kan och vad man ska göra är två olika saker. Här kan du läsa mer om vad du ska lämna till proffs, om du inte vet vad du ska göra.

Vi bjöd också en rörmokare för att bidra till denna diskussion, och mångas förvåning, förlitade han mer på våra hantverkare färdigheter än mer försäkring gör.

Se vad rörmokaren svarade här .

För att uppdatera

Hämta referenser innan du engagerar en hantverkare. Vänligen fråga vänner eller kollegor om de har en hantverkare som de kan rekommendera. Foto: iStockphoto. com Visa mer

Bör du starta ett renoveringsprojekt är det viktigt att bekanta dig med problemen innan du börjar.Men en sak är själva processen och materialen. I de turnarounds vi är ute av, har det varit en stor brist på proffs, och många glömmer det viktigaste, nämligen att välja en hantverkare noggrant.

Be om referenser, och be om att se det arbete som hantverket har gjort tidigare, så du är en lång väg att gå.

Läs mer: Kolla in hantverkaren

Du bör också alltid göra ett kontrakt före arbetet, och om olyckan ska vara ute är det lyckligtvis lättare att klaga på hantverket med den nya hantverkarens klagomål.

Här kan du ladda ner ett kontrakt för hantverk på fastigheter och här kan du ladda ner ett kontrakt för hantverk på lös egendom.

ADVERT

Mest populära