All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Låt inte trampolin ruin sommar

Stadsförhållandena påverkas särskilt. Även studsmatta ägare kan irritera över sura grannar som klagar över barnlek de trampolin grannar gnisslar tänder över hopp och skrålande som en olägenhet när de använder uteplatsen.

Hur är reglerna egentligen? Vad är tillåtet och vad ska man ta hand om? Och vad i världen gör du om grannens trampolinläckage häller din hemförsäljning?

Förstörande hemförsäljning

En läsare berättar att hennes granne har satt upp en trampolin mellan henne och hans hus. Eftersom husen ligger nära och läsarens terrass ligger nära bottenvåningen har det lett till att trampolinen förseglas på terrassen. Problemet är att läsaren vill sälja fastigheten och hon är rädd att trampolin kommer att skrämma bort köpare.

- Jag är mildt förtvivlad. Får han ta hand om det här sättet? fråga läsaren.

Vegard Syvertsen i advokatfirman Grande & Co, vi är i villaexperter på juridiska frågor i expertisen. Han svarar på frågor från läsare i Fråga advokaterna, och han har fått flera förfrågningar angående trampoliner.

Läs också:

Elektrisk inredning - framtiden är vit

Ljud- och videoprodukter har blivit utrustade inredningsprodukter. Och den hetaste färgen är vit.

Roligt med studsmatta: Men var uppmärksam på grannarna.

Juridiskt, men kan vara förbjuden

- Generellt sett en granne i botten har rätt att göra vad han vill på sin egendom, men med begränsningar i fråga om vad som är tillåtet av bl. a. planerings- och bygglagen och grannskapslagen ", säger syvertsen.

Den studsmatta kan initialt sättas upp utan strid mot någon av dessa lagar, men det kan ändå vara en ersättning om studsmattan medför en orimlig och slöseri eller onödigt besvär eller skada för din granne.

- Placering av trampolin självt skulle kunna utgöra en nackdel, som är av sådan natur och storlek att det innebär en nackdel och således kan vara förbjudet. Om det förhindrar solljus och allmänna synpunkter från fastigheten, kommer mycket att indikera att det strider mot intresset av grannskapet är inställt att skydda. Det kommer att öka i en försäljningssituation, säger Syvertsen.

Trampolin i koalitionen

Men hur är villkoren när man bor i lägenheter i bostadsrätter eller fackföreningar? En läsare berättar att grannen i golvet under sin lägenhet lägger upp en trampolin i sin trädgård.

- Det finns en liten trädgård och vår terrass är rätt över och vi kommer att få denna trampolin mycket på vår terrass. Finns det några regler om detta? frågar hon.

Vad säger reglerna?

Syvertsen tar hänsyn till äganderätten när man svarar. Detta säger att användningen av användarenheten och de gemensamma utrymmena får inte orimligt eller onödigt sätt att påverka eller olägenhet för andra delägare.

Läs också:

Hur lätt rengör du blommans vas?

Finns det svårt att få blomvasen rent? Med detta supera knä kommer det att bli glänsande rent.

- Som du beskriver deras situation kan mycket tyda på att de nackdelar du upplever är orimliga och onödiga ", säger Syvertsen och tillade att det är möjligt att reglera användningen av gemensamma områden.

- Stämman kan anta arbetsordning för användningen av gemensamma områden. Med en gemensam majoritet kan fackmötet också anta förordningar som går utöver arbetsordningen så länge det kan karakteriseras som förvaltningen av fastigheten. Så svaret på din fråga är att invånarna måste ha samtycke från styrande organ att inrätta en trampolin på det offentliga området, säger Syvertsen.

ADVERT

Mest populära