All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Låt inte snön tar sin tribut på ryggen

Plan skotta

Du tävlingar ut genom dörren med din jacka på halv elva - och upptäcker plötsligt att det har snöat en meter under natten. Nu har du tre minuter för att skotta på om du kommer att sträcka framåt i tiden ...

Med andra ord: Ta hänsyn till att man måste skotta snö innan du går på ett jobb , så att du inte har stress - då är jobbpositionen ofta fel.

Kontrollera väderleksförhållandena så snart du står upp och följ väderprognosen så att du kan gå upp lite tidigare när större snöfall har rapporterats.

  • För att undvika snöskador i kabinen.

Det är också viktigt att ha på dig kläder så att du inte har en nätslits i din rygg.

Läs också:

Order i kvast skåpet

Är du trött på att leta efter städredskap i en trång kvast skåp, kan vi ge dig ett enkelt tips: Tidy! Få nya förvaringslådor och det ...

Måste snöa tillräckligt ofta

Ta tag och gå rakt på en gång. Väntar på att snön blir kompakt, våt och tung, jobbet blir tyngre. Lätt snö som bara har bromsat är lätt att driva bort.

Vänta inte tills du måste mås. Gör det vanligt att spa snöa när det har nått några centimeter. Då är ditt jobb inte en stor sak, och du kommer inte att stör dig länge.

  • För att kontrollera om boendet tål klimatförändringarna

Ha en bra arbetsställning

Gör vad som känns bekvämt för dig, men en bred ben position där du böjer benen mer än ryggen, är ofta bra. Det är benen som ska göra det svåraste arbetet här, inte baksidan.

Ta inte för mycket snö på spaden i taget, så långt som ordstävet är att skynda är en last. Ta många små tak i stället för några stora. För att kasta bort en spade av snö ska du vrida hela kroppen, inte bara din rygg.

Läs också:

Få röra på messen!

Strävar du efter att hålla reda på röra? Hyllor, lådor, lådor, skåp och krokar hjälper dig att få ett snyggt hem.

Höj så nära kroppen som möjligt, det är mindre stressigt för ryggen. Om du använder ett bricka, använd ben och kropp för att glida lådan - och snön - framför dig.

Om du vet att du blir stel eller skadad efter en snöskoter, gör du förmodligen något fel. Du kan få lite ont om du använder muskler som inte har blivit kört ner en stund, och det är vad förmodligen ingenting att göra med.

Att använda bra verktyg är viktigt för att göra jobbet enklare. Det finns en hel del smart på marknaden, och vissa gör även en bra lösning själv. Titta bara på Geir Haakon Opheims geniala snöskoter, som levererar taket från stora snöskotrar på rekordtid!

Det är lyckligt att använda din kropp och det är inte farligt att gå vidare om du skadar ryggen!

  • Akta dig! Skidbussen på bilen kan vara farlig för trafiken.

Läs också:

Vad är det våtaste av att gå eller springa i regnet?

Tror du att du vet svaret? Kolla om du är här!

Använd bra skor

Använd skor med bra grepp, helst med broscher, för att undvika att glida runt. Det är också ett plus om skorna är vattentäta, speciellt om snön är våt.

Om du har tid, värmer upp din kropp före målning är det bästa du kan göra för din rygg. Titta på snöskotersträning som träningspass - den här aktiviteten brinner faktiskt mer kalorier än längdskidåkning!

Har du så mycket problem med din rygg att snöspår inte är i ordning för dig? Då är det bra att veta att det finns hjälpmedel - se till exempel vår stora guide till att hitta den snöskoter som passar dig.

Källa: Napraprat bloggar. nej

  • Vi vill ge dig fler bra tips - registrera dig för vårt nyhetsbrev
ADVERT

Mest populära