All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Låt inte elden gå tillbaka!

Give avlopp viss försiktighet i sitt dagliga liv, och du behöver inte plöja igenom håret, fett och ohyggliga lukt när avloppet först gått rätt noga.

Det första du behöver ta hand om är att undvika att hälla något annat än vatten i avloppet. Fettrester och annan smuts kan fastna och bilda pluggar i röret. Därför bör du samla fettrester från att laga mat i en tom mjölkkartong, som du slänger i skräp när fettet har blivit kallat.

Skölj kolven bort.

Det är svårt att undvika alla fettrester, så häll en liter kokande vatten i avloppet så att du kan spola bort några pluggar innan de blir ett problem.

I badrummet finns speciella hår och tvål skadedjur som kan orsaka problem, så ta bort håret från avloppsgallret varje gång du duschar. Kokande vatten hjälper också till med tvåltest här. Vattenfallen i badrummet ska rengöras regelbundet.

Ofta behöver du inte ens verktyg, och ju oftare du gör det, desto mindre blir det. Var noga med att lägga en hink under innan vattenfångan tas bort.

Om du har ett avlopp som sällan används, ska de spolas igenom från tid till annan. Om vattenfallen torkas kan du få avlopp i huset. Om du ska åka länge kan du hälla lite glycerin i vattenspärren för att undvika uttorkning.

Läs också:

Hur man tar bort hund eller katthår från mattan

Är du också frustrerad av alla håren hos katten eller hunden som är fäst på mattan? Med detta knep är problemet löst!

När det är helt igensatt

Men vad gör du när avloppet har gått ordentligt? Om diskbänken är problemet, är en sugkopp för avloppet saken. Fyll lite vatten i diskbänken, håll avloppsventilen med en fuktig trasa och placera sugkoppen över dräneringsristen.

Pumpa ett par gånger upp och ner med sugkoppen, och lossnar ofta pluggen. Om inte, upprepa processen.

G gör den här delen av helgen sjunker! Kan användas i alla släckningar.

Läs också:

Hur att tvätta handdukar höger

Torka upp med mjuka och doftande handdukar varje gång du kommer ut ur duschen. Vi visar dig hur du behandlar dina handdukar.

Avloppsvattenrening finns ofta på svåråtkomliga platser, så det är lämpligt att använda sugkoppen. Om du lyckas komma till avloppet arbetar det ofta med att lossa kontakten med en skruvmejsel, eftersom pluggen ofta bildas i slutet av röret.

Du kan också prova med ett rengöringsband (tillgängligt från byggare) som kan dras genom hela röret.

ADVERT

Mest populära