All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Låt inte kabinen vara mossiga

Har du stuga i låglandet omgivna av skog bör vara extra alert. I skuggiga områden är både svamp och moss välkomna och de känner sig vanligtvis bekväma på stugan om det blir anledning.

- Detta är inget problem om du är noga med att ta bort det, säger Per Lund Nielsen målarmästare och teknikchef för Tyrilin på Scanox och har specialiserat sig på att behandla hytter.

- Tvätta stugan utanför vartannat år, hans råd är. På platser som utsätts för extra stress kan det vara värt att ta ett rengöringsmedel och högtryckssprutor varje år.

Ta hand om pressen

Under den lösa färgen var gamla synder dolda. Efter tvättning var det klart att det skulle hanteras snabbt.

Lund Nielsen är inte en av dem som lyfter pekfingret mot användningen av högtryckspinnar.

- Men det måste användas i en mening, påpekar han.

För högt tryck skadar träet, och han har sett många grymma exempel på personer som varit lite för angelägna om trycket.

-Det är smuts och fett att gå bort, så det är tvål och mängd vatten som är nödvändigt. Någon tack med en scouring kostnad är bättre än fullt tryck på vattnet. Många uffer och se till att det här är mycket arbete, men det är bara innan de har försökt, försäkrar han.

Trevligt att blanda lite

På sårbara ställen växer det lätt.

Med en lång shredding kostym når du mestadels marken.

- Det finns också ett trevligt att ha lite mixtrande med kabinen, säger han och tillägger att när man tvättar kabinen regelbundet så det är lätt att få en överblick över det allmänna tillståndet av byggnaden.

Hans råd till alla kabinägare är att ta underhåll som behovet uppstår. Detta gör det långt mellan de stora jobben.

- När panelen börjar spricka upp och en större skrap arbete behövs innan kabinen målade eller färgade, då han har väntat lite för länge och jobbet blir onödigt stor, sade han.

Roof Rider

Han påminner också om att ta en körning i tornen och ta bort löv och tallnålar.

- Fulla noshörningar är en bra sak att göra, och det är snabbare att hålla dem rena än för att förändra ruttna vindar, säger han.

ADVERT

Mest populära