All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Glöm inte huvudkretsen!

för att stänga huvudkranen är i ett säkert, brast rör och översvämningar.

Under 2009 uppstod 69 533 vattenskador till en kostnad av 2, 8 miljarder. Mycket många av dessa inträffade under juli månad.

gamla rör utsätts

- Bostäder i 1950, 60- och 70-talen har rör som är redo att bytas ut och är särskilt benägna att misslyckas, säger Lars-Erik Fiskum vid vattenskador Office vid SINTEF.

Massor av vattenskador som uppstår i semestern är långt mer omfattande än nödvändigt, eftersom vattnet vilja få översvämning utanför dagar innan skadan upptäcks. Oftast är skador orsakade av läckage från ett dolt vattenrör. Om du stänger av huvudstoppet innan du går, kommer du säkert tillbaka till ett torrt hem.

Kom ihåg att rengöra avloppet innan du reser Om du går bort under en längre period bör du rengöra avloppet innan du reser. Annars kan det ha gått hårt när du kommer hem. Anledningen är att man inte får tillräckligt med vattenförsörjning för att stänga av dusch eller duschkabin.

- Stäng av det som inte rengörs regelbundet, fyll i gradvis hår, smuts och fett. Under perioder utan vattenförsörjning finns det en stor chans att denna fråga stelna och täppa till avloppet, sade Fiskum.

Kan bli dyrt

Första dusch efter semestern kan således leda till minskad avrinning från avloppet och vatten utanför badrumsgolvet. Detta ökar risken för fuktpenetration i golvstrukturen, vilket kan bli dyrt snart. För att vara på den säkra sidan ska avloppet rengöras en gång per år. Det rekommenderas att använda engångshandskar.

För mer information, besök webbplatsen Water Damage Office.

Läs också:

När får du en dokumentavgift?

Staten kommer att ha pengar vid varje hörn, även när man köper ett hem. Men det finns vissa undantag.

ADVERT

Mest populära