All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Köp inte "radio"

Nyligen testade Dinside många som 23 DAB-radio. Flera av radionerna har också möjlighet att ta emot radio via trådlöst internet.

Detta kan vara bekvämt, men det gör radioen ofta dyrare. Och vår erfarenhet är att radioer med inbyggda nätverk ofta är onödigt komplicerade att använda och konfigurera.

Radio måste vara "på och av". Vad du behöver minst av allt är dilldall som lösenord, nätverksnamn och IP-adresser.

Mobil är det enklaste

Om du behöver lyssna på utländska radiostationer är det mycket lättare med en app på din mobil och en ledning eller Bluetooth-anslutning till radion.

Så du bör tänka två gånger - eller kanske helt enkelt säga kontant - om expediten i elektronikaffär försöker sälja en "radio med Internet" eller "Internet radio", kanske med en förklaring om det då du kommer att få långt Större utbud av radiokanaler och mycket bättre ljud.

Det är korrekt. Du kan lyssna på både BBC och flera tusen andra utländska kanaler som du inte kommer in i DAB +. Och ljudet är ofta (men inte alltid) bättre.

Om du tror att den norska radiotjänsten är tillräckligt bra med 30-talet kan en radio som bara har DAB / DAB + och FM troligtvis vara den enklaste och billigaste lösningen.

RADIO APP: Mobilen kanske inte är lika bekväm att använda som en enda knappradio. Telefonen ger dig dock onlinetradio på alla typer av radioapparater som tar emot externa ljudsignaler - antingen trådlösa via Bluetooth eller trådlösa. Foto: Tore Neset mer

Du får det i flera rum högtalare

Men du är mer ambitiösa när det gäller musik, kan det vara smart att överväga en uppsättning av flera rum högtalare.

Dessa är nu ett bra urval av - Sonos Sonion är inte på marknaden längre.

De flesta home streamers och flerrumslösningar har också en rak radionfunktion som gör att du enkelt kan konfigurera dina favoritkanaler.

Med en eller flera av dessa högtalare behöver du ingen mobil eller DAB för att lyssna på radion.

Även NRK-kanalerna, P4, Radio Norge och alla andra populära stationer är tillgängliga via internetradio.

Har du en gammal mobil eller surfplatta behöver du inte DAB-radion

ADVERT

Mest populära