All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Köp inte trädgårdsmöbler här!

Möbler i regnskogsvirke finns i överflöd i de norska möbelaffärer och plantskolor . Varje år undersöker Rainforest Foundation val i butikerna, och kommer med sin rekommendation om var och vad du inte bör - eller borde - handling.

Se årets trädgårdsmöbler: Varm i trädgården!

Den mest önskade lista

Top of the Rainforest Foundation brotts listan är exklusiva möbelkedjan Hødnebø. De säljer möbler gjorda av teak från Burma och regnskogen träd nyatoh.

Med så många fina furumöbler, plast - och konstfibrer, det finns ingen anledning att välja möbler regnskog virke. Här är politiskt korrekta och miljövänliga möbler från Ikea. Foto: IKEA mer

- Vi är små aktörer på trädgårdsmöbler och säljer

relativt lite av det, så det verkar som jag låter konstigt, säger marknadschef Hødnebø, Nina Hellstenius Hødnebø och tillägger: Vi gör oftast inredning, det här representerar en mycket liten del av vår omsättning. Då måste de andra sälja minst.

Men en liten del av skulden borde kanske tas av konsumenterna. "Vi tar in de produkter som efterfrågas av marknaden", säger Hødnebø. Bland dem hittar vi Skagerrak Danmarks produkter, som är en mycket populär tillverkare.

Skamligt!

chef för Rainforest Foundation Lars Løvold vill fokusera särskilt på de mer exklusiva möbler återförsäljare här gången. Hødnebø (15 butiker spridda över hela Norge, bland annat i alla landets största städer) är en av de få som fortfarande säljer trädgårdsmöbler gjorda av tropiska träslag från militärdiktatur i Burma.

- Det är skamligt att de norska butikerna inte kommer att ta ansvar för att rädda regnskogen, säger Løvold.

Folk som toppar Rainforest Foundation gärningsmannen lista för trädgårdsmöbler är Ballerud Hagesenter i Baerum, Treasury i Oslo och Albert Bøe i Larvik.

De vanligaste typerna av trä för att undvika är teak, akacia och eukalyptus.

Söt och prisvärd sommar möbler från Ikea i akacia få Rainforest Foundation för att vässa klorna. Den svenska möbeljätten är emellertid inte en av de värsta mördarna. Foto: Ikea mer

Utöver brotts listan, bör du hålla dig borta från dessa möbler från följande leverantörer:

 • A-möbler: säljer möbler i teak och akacia från plantager
 • Bauhaus: säljer möbler i teak och hardwood
 • Bohus: att sälja möbler i teak
 • Coop: att sälja möbler i eukalyptus
 • IKEA: att sälja möbler i akacia
 • Jysk: att sälja möbler i teak från plantager i Afrika och ädelträ från Brasilien och Vietnam
 • plantage: att sälja möbler i teak från plantager i Indonesien och lövträ / eukalyptus
 • Skeidar: att sälja möbler i teak från Sydamerika
 • Smart Club säljer möbler i teak, eukalyptus och akacia från Vietnam och Costa Rica
 • Building Varuhus har skärpt

  Rainforest Foundation driver trädgårdsmöbler leverantörer regelbundet i sömmarna.Förra året publicerade de också en lista över vem och vad de skulle hålla sina kreditkort borta. - Den trädgårdsmöbler har tyvärr inte hänt något positivt under det senaste året, men vi ser att våra kampanjer fungerar, säger kampanjchef i regnskogen Foundation, till Nils Hermann Ranum DinSide. nr.

  Han säger att Rainforest Funden tidigare har fokuserat på andra typer av varor som parkett och båtar.

  - Det är klart att både båtar och byggprodukter har uppnått ganska bra resultat. Men tyvärr visar det sig att trädgårdsmöbelproducenter "glömmer" miljöperspektivet när vi inte mumlar dem ", säger Ranum.

  Regnskog och miljö:

 • Avskogning är förutom fossila bränslen, en av de viktigaste källorna till global uppvärmning.
 • Minst hälften av alla djur- och växtarter lever i regnskogen. Högre manskogar, dessa försvinner.
 • Nils Hermann Ranum

  Speciella byggmaterial har rengjorts grundligt de senaste åren. Ranum bygger Byggmakker, Maxbo och Montér som bra exempel. "De har tagit bort alla regnskogsprodukter från sitt standardutbud, och har en policy för att undvika regnskogsparker", säger Ranum. "Det finns fortfarande något i enskilda butiker, men kedjepolitiken är att undvika detta.

  Här är årets upplaga av Rainforest Funds konsumenthandbok .

  Illustrationen på omslagssidan reproduceras med tillstånd från Rainforest Funden

  ADVERT

  Mest populära