All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Var inte snål med färgen

När man målar huset är det ett arbete som kommer att pågå länge. Är du sparsam med färgen, gör du bara en gudstjänst. Om du borstar för tätt, tar färgfilmen snabbare och du måste måla igen innan det verkligen behövs. Spara därför inte färgen när du målar.

Undantaget är linolja, där vissa produkter faktiskt appliceras i tunna lager. Läs paketet noga innan du börjar!

Använd allt

Det viktigaste du kan göra är att följa instruktionerna på förpackningen. Det anges hur många kvadratmeter en liter färg täcker. Beräkna hur mycket färg du behöver för att täcka hela huset och använda allt.

Stopp inte när du har mycket färg kvar bara för att du tror att du har täckt tillräckligt bra. Det bästa resultatet är när du följer mängden som ligger på intervallet - så det här är inte dags att vara snett!

Det viktigaste du kan göra är att följa instruktionerna på förpackningen. Det står hur mycket färg du ska använda.

Kvalitetsverktyg

Genom att investera i en bra pensel blir jobbet mycket enklare.

Du vill investera i kvalitetsrull och borste när du målar huset. Det hjälper dig bra på väg för att uppnå bästa möjliga resultat.

- Det är värt att investera i bra verktyg. En bra pensel bidrar till ett bättre slutresultat, säger Torkel Lundsæther på Fibotex.

Bra penslar gör det också lättare för dig att smita lite.

- Borstar av god kvalitet kan hålla mer färg och kräver färre dip, medan färg fördelarna jämnare, förklarar Lund Saether.

ADVERT

Mest populära