All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Låt dig inte luras av presentkort!

Användning 2.000.000, få 30 000

I bostadsprojektet Cathedral Space 2b kan köpa "vackra lägenheter i centrum". På projektets hemsida säger vidare:

"Lägenheterna kommer att levereras med integrerade vitvaror - spis och kylskåp i rostfritt stål Utöver detta får du ett paket med utrustning till ett värde av 30 000 - många spännande objekt att välja mellan. . "

Detta följdes av en länk till mer information om dessa objekt. Det är ett presentkort på 15 000 kr på Living och varar för 15 000 kr från elprice. nr.

Fax från

// www. domkirkeplass2b. com "> Cathedral Place 2b platser. mer

Låt dig inte luras av presentkort!

  1. Se skärmdumpar av Lure erbjudanden

Priset på lägenheterna vi har att söka lite mer för att hitta. Lägenheterna är i storlek 23 till 62 kvadratmeter kostnader om cirka 1, 7 till 2, 9 miljoner.

är det hela 72 000 kvadratmeter för den minsta lägenheten och 48 000 för den största.

köparen betalar <999 > - det är ingen tvekan om att i de flesta fall, kunder som betalar för detta, säger Jo Gjedrem, chef för konsumentombudsmannen till DinSide

DinSide bostäder har tidigare skrivit om

bostäder utvecklare som bryter mot. . marknadsrätt avsnitt av premier marknadsföringslagen är för närvarande under revidering, men ändå, förbudet mot premier (se faktaruta)

-. från och med idag är det inte tillåtet att erbjuda premier, säger Jo Gjedrem

Gjedrem hänvisar till en tidigare dom där det fastställs att böcker och bokhyllor

inte anses ha en inköpssammanhang. säger ansvar

Marketing kap 1 § 4 premie:

Det är förbjudet för kommersiella ändamål att sträva efter att främja tillhandahållandet av en eller flera varor, tjänster eller andra förmåner (huvud prestanda) efter stad eller lämna staden tilgift till konsumenten.

Som tilläggsbelopp betraktas eventuella extra förmåner (varor, tjänster eller andra) som är hänförliga till tillhandahållandet av den huvudsakliga förmånen utan den naturliga kopplingen mellan förmånerna. En penning prestanda skall beräknas ändå för premier endast när den saknar ett naturligt samband med betalningen för huvud prestanda, eller som används varumärken, kuponger eller liknande dokument, vars huvuduppgift är att fungera som bevis på rätten till penning prestanda. Som tillägg behandlas också om ett särskilt lågt pris för tilläggsavgiften tas ut.

Källa: Lagdata. nej

Fastighetsmäklare för projektet, Notar, har följande kommentar:

- Jag håller inte med. Här har vi sålt ett paket till en utvecklare, och om vi har frågor om paketet kommer du att få det gjort med utvecklaren.Dessutom har vi ingen kommentar, säger Bjørn Kristiansen, kommunikationskonsult för Notar.

DinSide: En mäklare tar hand om både köparens och säljarens rättigheter. Tror du att du som mäklare har skyddat köparens rättigheter i det här fallet?

- Förutom vad jag redan har sagt har vi ingen kommentar, säger Kristiansen.

Ny marknadsföringsakt

Som nämnts ovan är marknadsföringslagen för närvarande under granskning.

- Förbudet mot premier är en av de saker som är i samband med omprövning av marknadsföringslagen, säger Gjedrem.

Tre alternativ har föreslagits till det aktuella avgiftsbeloppet.

Alternativ 1

är att den faller bort. Alternativ 2

innebär detaljerade informationskrav och att villkoren för erbjudandet och prestationspriset ska presenteras separat. Konsumentombudsmannen stöder inte någon av dessa.

Alternativ 3,

som konsumentombudsmannen stöder är att det kommer att klargöra vad avgiften innebär. - Vi menar att du inte får drabbas av triviala fall där konsumenten inte tror att du borde ingripa, säger Gjedrem. Samtidigt är det viktigt att klargöra formuleringen så att det är lättare att bryta ner de som bryter mot lagen.

Som exempel angav han att detta kan innebära att man kan få en rabatt på bokhyllorna när du köper böcker - men att det "inte är helt klart ett samtal sammanhang mellan att köpa skoter och lägenhet."

Psykosocial psykologi

Men är faktiskt avgiften så dålig? Ja, fordii nöjet att få något gratis, eller billig, alltför många betyder så mycket att man ser mindre på hur mycket du betalar för vad du faktiskt ska ha, sade trend Informator Lisbeth Larsen om den psykologiska effekten av premier.

- Det är som att vi spenderar mer än hundra dollar på en parfymprodukt, men vad vill vi verkligen ha? Säger Larsen retoriskt

- Ja, vi verkligen vill, vad vi står och utlösning och väntar, är att expediten att öppna lådan, gratisprover du vet, och släppa ett par små prover i påsen.

Bryt marknadsföringslagen?

  1. Illegal Audi Ad
  2. Fastighet Till Salu - Med Tillägg?
  3. Att vi tillåter detta för att bestämma var vi använder ett par hundetiketter är inte bra. Att vi tillåta sådana tester, förmåner, godbitar - kalla det vad du vill (premier?) - hjälp att bestämma vad bostäder vi ska tillbringa tre miljoner på, verkar det vi är mycket värre. Vad tycker du?

ADVERT

Mest populära