All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gör Det Själv

Gör det själv: Bort med fönstren från imma

Rutter med dagg är ett typiskt inomhusklimatproblem. Dugg ligger på insidan av fönstret eftersom luftfuktigheten i huset är för hög.

Men om det isolerande glaset mellan de två skikten är färgat med glas kommer det att vara mer än ventilation. Lådan är punkterad och luften sugs mellan glasskikten. Det är inte omedelbart bortom isolering, men orsaken till problemet kan vara allvarlig. Dugger är nämligen endast ett symptom, vanligen ett tecken på att de nedre banden är ruttna, eller som annars har varit en läcka mellan bottenlisten och glaset. Så förutom att ersätta den egentliga vägen med en mer energi rätt glas, ändrar vi den nedre listan och vi försäkra oss om att den genomförs så att den inte ruttnar igen och skapar nya problem.

Boxdugger

Dugg mellan glasögonen är ett säkert tecken på att lådan är prickad. Anledningen är ofta fetma mellan bottenlistan och glaset.

* Ett streckat isoleringsglas kan vara svårt att avslöja. Börja tvätta och borsta inuti och exteriör så att varken damm eller någonting stör varandra.

* Titta inuti lådan med dagsljus som bakgrundsbild. En prickad väg uppenbaras ofta av ett gråaktigt filter av dagg mellan glasögonen, vanligtvis i den övre delen av lådan.

* Sommarvärmen kan få dagg att försvinna under en tid, men det kan kallas upp genom att kyla ned ruta försiktig med sprut kategori idrottare använder skador.

Börja med bottenlistan:

1. Bottom list - som håller rutan på plats längst ner - är den kritiska punkten i fönstret. Aluminium roterar inte, men gummiband mot fönstret måste vara mjukt och tätt.

2. Är en lista över trä, kolla trädet för mjuka fläckar. Speciellt är ändarna och kanten upp till lådan utsatta. Träet måste vara friskt och utan sprickor. Fogarna måste vara täta och smidiga.

3. Vid mindre tecken på elakhet eller fetma ändras listan. Ta bort lista, skruvar och naglar. Rengör glasfyllan noggrant och skydda med slipolja mot skräp och svamp. Listan är mycket utsatt för vatten och vind

4. Den nya trälistan ska ha droppnos, spår och ventilationsluckor tvärs över. Du kan med fördel byta till aluminium för optimal ventilation till glasfyllaren.

Då ändras rutan

När du mäter rutan bör du självklart vara väldigt noggrann. Och då ska du berätta för glasmästaren där du har mätt. Vissa glassmasters erbjuder också att mäta lådan för dig.

Om du byter tvåskiktsisoleringsglas kan du också höja några hundra dollar till fickan och istället lägga in en mer energieffektiv rutt.

Det är viktigt att den nya bottenlistan - eller den du använder igen - är utformad för att tömma vattnet. Orsaken till hela problemet med att gnugga kommer ofta att listan är helt horisontal eller snarare mot lådan, och då finns ofta vatten på listan.Resultatet är fel.

Läs också:

För att byta fönsterlistor

Det är lätt att byta ut fönster listar själv, om du följer de enkla guide som vår Gör-det-själv-expert har gjort.

1. Först bör den nya rutan beställas. Mät lådan och öppningen - Glasmästaren kommer att veta var målen är upptagna. Om glaset är helt måste bottenlistan tas bort innan du kan mäta.

2. Markera den nya rutan innan du börjar radera den gamla. Börja sidorna. Om glaslistorna naglas, är en gnista och en hammare mest försiktig om listan ska användas igen.

3. Ta sedan bort bottenlistan. Om det är av aluminium, lossa det från fästklämmorna. Metoden varierar beroende på varumärke och typ. Slutligen tas listan bort högst upp.

4. Den gamla rutan lyftes. Använd arbetshandskar. Använd chansen att ge glasräven och listorna med tre mögel och svampmedel och en färglack.

5. En självhäftande glasinsatslista av syntetiskt gummi är fäst i listan och glaslistan. Listan är 10 mm hög och 3 mm tjock och följer ytterkanten.

6. Kullagerna (röda på ritning 7) är placerade annorlunda på topp- och sidoväggar. Använd den gamla eller nya plasten. De ska vara 10 cm långa och 3 mm bredare än torget.

7. Kontrollpanel (blå) används om glaset är över 50 cm högt. Annars riskerar du att ställa in glaset ondskanligt. Se till att glaset inte kommer i spänning, och att avståndet från mycket nära hörnet inte unde

Därför imma isolerings

glasrutor misted om det sjunker ny luft in i utrymmet mellan de två lagen - vi säger att glaset är punkterad. Till skillnad från luft glas har från början, det nya luft innehålla vatten som kondenserar på en kall yta i enlighet därmed - sålunda bilda dagg. Och det här är dagg som inte är möjligt att torka av!

Det är inte glasögonen, men tätningen mellan de som punkterar. Isolerande glas ska normalt stå i 15 till 20 år. När tätningen inte längre hanterar de stabila rörelserna mellan glas- och aluminiumramen, punkterar lådan och behöver bytas ut.

Töm lista ska

Bottom Lista hälla bort från vägen så att vattnet rinner bort.

Läs också:

Kitt de gamla fönstren - spara pengar

Gamla, föråldrade fönster kan vara lika nya med ett spel färsk kattungar. Du kan själv göra jobbet och du får definitivt en ekonomisk vinst.

8. Placera lådan på bärplattorna och luta den på plats. Pressa glasremsorna mot spåren på fästremmarna lätt ihop.

9. Skruva fast eller stift fasta glasremsor. En bit papper eller ett pappersark ser till att du inte raderar glaset när du sätter på tapparna.

ADVERT

Mest populära