All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gör Det Själv

Gör det själv:

Denna cykelhylla är lätt att kasta dig själv. Med formen kan du göra mer eftersom det är lätt att ta bort varandra från formen och trycka den ihop igen efter att betongen har torkat. Dessutom fungerar cykelstället som ett skydd mot cykeltrussel när du låser med en kedja eller ett annat lås när du går igenom hjul och järn, eftersom det blir tungt att bära.

Cykelmonteringsmaterial

  • (A) Basplatta, plywood eller liknande som tål lite fukt. Ej spånskiva. 340x490x20mm, tjockleken är inte så viktig - den är inte för tunn.
  • (B) 2 st. 45x145x490 mm plankor
  • (C) 2 st. 45x145x250 mm plankor
  • (D) 2 st. 45x70x400 mm plankor
  • (E) 6 eller 8 mm armeringsjärn. 4 st. vid 380 mm långa. Böj som en U som passar i form.
  • (F) 6 eller 8 mm armeringsjärn. 5 st. på 330 mm lång rätning. Binder U-formen.
  • (G) 12 mm armeringsjärn. 2 st. vid 700 mm långa. Böj som stöd för hjulet.
  • Järntråd eller ståltråd för att binda förstärkningsstängerna.
  • Skruvar för form. 12 st. 6, 0x100 mm. 14 st. 55x3, 9 mm.
  • 1 påse finbetong.

Skapa ett cykelställ

1. Skruva brädorna (B) i bottenplattan (A). Det enklaste sättet att göra detta är med de minsta skruvarna. Montera brädorna (B) och (C) med varandra. Böj det tunnare förstärkningsjärnet (E) i u-formen. Använd en skruvmejsel för att hålla. Ett tips är att använda ett längre rör när du drar i järnet, då är det lättare att böja det. (F) förbehåller sig rätten.

2. Böj armeringsstängerna (E) för att bli en "U". Använd en skruvmejsel. Ett tips är att rita ett längre rör över järnet, vilket gör det lättare att böja. De andra amerikanerna (F) måste vara korrekta.

Läs också:

Täta byggnader säkerställer gott inomhusklimat

Täta hus med bra ventilation är det säkraste sättet att få ett gott inomhusklimat. Ny forskning visar hur hus kan byggas både med god lufttäthet och ...

3. Med så kallad järntråd eller ståltråd fästs järnet. Järnet ska inte stå på bottenplattan, men höj det senare upp några cm. Montera de två delarna (D) med varandra och fäst dem i mitten av formen längs överkanten. Det måste finnas lite luft nedanför. Skruva inte för mycket, då är det bara mer arbete att lossa formen när betongen har torkat.

4. Blanda den färdiga betongen - helst utomhus. Du behöver nästan en hel säck, men inte helt. Använd en munmask. Rör om med en slam eller cementblandare monterad på en borr. Blandningen måste vara som i lös gröt. Smörj formarna på insidan med till exempel. vanlig linolja, så betongen blir lättare när den är out of shape.

Läs också:

Vad är heksesot?

Heksesot är ett nytt fenomen, men vad är det egentligen?

5. Lyft upp armeringsstängerna så att de inte är på botten.Tryck på formen - runt omkring - så att luften stiger och bubblor bildas inte i formen. Ett knep är att använda en slagborr med en skruv som är fäst vid chucken. Låt bultens huvud slå på formen, då kommer luften att försvinna lätt och enkelt.

5. Böj det grova järnet (G). Den högra övre delen ska vara ca. 180 mm lång. Fäst nu stödstängerna som håller hjulet på plats. Utrymmet vi har valt är 5 cm, men mäta ditt cykelhjul så att du får ett exakt mål. Använd en låda så att järnet inte sjunker in i betongen, se till att de är välskötta.

6. Låt betongen torka i en till två dagar och lossa sedan formen. Skruva formen försiktigt, rengör och använd den igen. Rengör mögel med lite vatten och det blir nytt! Finpusse betong med grovt sandpapper för tydliga skarpa kanter och mer. Nu bara repetera allt om du vill ha fler cykelställ.

Om du vill ha en annan form eller ett brett cykelställ för flera cyklar, ändrar du bara dina mål.

Läs också:

Turkosblå i trädgården

Pool nära hela årets hus är en dröm för många och kan ersätta längtan efter både stugan och Medelhavet atmosfären. En "blå vatten juvel" utomhus ...

ADVERT

Mest populära