All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gör Det Själv

Gör det själv: Utnyttja utrymmet i garaget

Om du har ett garage har du möjlighet att anpassa en liten workshop samtidigt. Och utan att behöva gå bortom bilen. För vem säger att bilen definitivt måste gripa i garaget, även om det är parkerat.

Under alla omständigheter kan du tänka på sommaren när du kan få mycket nöje från verkstaden. I vårt fall fanns det inte tillräckligt med utrymme för en bra verkstad i huset själv, och därför var strålkastaren naturligtvis riktad mot garaget.

  • Se vad Eric gjorde när han inte kunde bygga ett garage.

Arbetsbänken är viktig.

En bra arbetsbänk är en nödvändighet i alla verkstäder. Därför måste det vara kreativt om det fortfarande fanns utrymme att parkera fyrhjulsdriften.

Lösningen blev en praktisk bänk för att möta väggen. Det fyller hela den långa sidan av garaget. Men genom att dela bänkskivan i två halvor är det möjligt att vrida dessa upp och ner oberoende av varandra.

Det har fördelen att du kan lämna en halv hängande på väggen om du bara behöver en bänk i halv längd. Dessutom är det inte så illa att vända upp och ner en halv bänk åt gången. Bänkarna kan också enkelt göras som två enkla bänkar från början, men det är bekvämare att göra en lång bänk som i vårt fall - och så så i mitten. Då är du säker på att de två halvorna passar ihop.

Läs även:

Det här är de 10 mest populära kattraserna i Norge.

Här är de 10 kattraser som nordmännen är mest berörda med.

Bli av med röra i garaget

  • Hur monteras verkstadsbänkarna?

De vikbara arbetsbänkarna är lätta att göra om du följer ritningen.

Ändra längden på benen (D) - och därmed ändra positionen på bärbrädan (A) upp eller ner - gör att du kan anpassa höjden

på arbetsbänken individuellt så att du får den mest ergonomiskt korrekta.

Vi har använt dessa tillbehör

För monteringen av verkstaden har vi använt olika gångjärn och tillbehör, som alla är standardvaror från hårdvaruhandlare och på byggmarknader.

48 x 98 mm plankor: • 1 bärplatta (A), 457 cm

28 x 120 mm plank

• fem tabeller bänkskiva (b) till 457 cm

• 4 konsol tabell (b) och 457 cm

• 2 hylla board (B1) Å 211 cm

• ett bord, 457 cm, vid

hängande redskap

• en tabell, 230 cm till hylla för små föremål

• 3 bord 157 cm

suspension för verktygsplåt

21 x 95 mm decking

• 10 lattor (C) en 62 cm

• 6 ben (D) ett 81 cm

• 4 crossbracing medlemmar (e) en 228, 5 cm

• en främre kant (F), 45, 7 cm

Förutom

• 2 överfall beslag (G) En 4 x 11, 5 cm

• 12 konsoler (H) En 15 x 20 cm

• 12 gångjärn (J) A 7 x 16 cm

• 2 spik tenn en 5 x 20 cm

• 9 suspension till trädgård redskap

• Skruv, 5, 0 x 100, 5, 0 x 45

5, 0 x 40, 5, 0 x 60, 4, 0 x 30 mm

• Galvaniserad spik, 31/80

• 4 verktygsfält (Stanley)

• Kedjor i rostfritt stål ål för cykelsuspension

Så här gör du:

1.Börja med att skruva upp stödhylsan (A) på väggen. Tänk på att hyllan ska vara något utplattad ur väggen så att det finns utrymme för bänkskivan och labsna (tvärs) när den är uppåt. Använd en cm tjocka remsor för att klämma och häfta dem på bänken.

Gör först en lång bänk - placera den sedan i mitten

2. Skruva fast bärplattan på väggen med 5, 0 x 100 mm skruvar. Om du placerar den 80 cm över golvet får du en bänkhöjd på ca. 85 cm. Om du behöver en högre arbetshöjd, räknar du bara målen. Se också till att bäraren är i vattnet.

3. Lägg de fem bordsskivorna på ett par böjningar framför bärbräda, och montera dem med 10 laboratorier (C) och 5, 0 x 45 mm skruvar. Du kan valfritt använda 5 mm tjocka listor för att hålla borden på avstånd - för att få ett bra resultat.

4. Placera benen (D) på alla andra laboratorier, och på de två täta laboratorierna som bordet ska delas. Skruva tvärstången (E) med 5, 0 x 40 mm skruvar. De övre korssträngarna fladder med benens korta ändar.

Läs också:

För att skapa en praktisk dubbelsäng med lådan

Bygg en unik dubbelsäng som passar ditt sovrum. Vi visar hur du gör det - steg för steg.

5. Rör benen (D) vertikalt och fäst dem med gångjärn på korsstången. Håll ca. 11 cm avstånd från bänkskivans kant. Använd 5, 0 x 4 mm skruvar.

6. Den färdiga bänkskivan är nu klar att monteras på väggen.

7.

Lyft bänkskivan på plats - det vill säga linda upp den på stödkortet (A - ca en cm). Skruva sedan gångjärnen på labantern (C) respektive stödpanelen (A).

8. Vänd ner bänken och fäst kantbordet (F) med 31/80 galvaniserade naglar.

9. Mäta ut till mitten av bänken och dra genom bänkskivan med en snickarsåg. 10. Montera en slagmark per bänk för att hålla bänkskivorna upp och ner.

Läs också:

ABC på garageportöppnare

En garageportöppnare är absolut inte nödvändig, men mycket bekväm att ha.

Monteringshylsor och verktygsbrädor

Vi har medvetet använt råmaterial - däck - så att de tål att användas. Det gäller även de hyllor vi har monterat över bänken hela vägen. En verkstadsbänk måste användas för många uppgifter - inte fastna.

Precis som bänkskivor är hyllorna gjorda av (två) däck och monterade på hyllplan som sedan skruvas på väggarna. På så sätt kan du anpassa dina egna önskemål och behov.

De många hyllamätarna har också fördelen av att städa upp och sopa golvet i verkstaden efter användning - och du kan dölja färg och kemikalier för små, nyfiken hjälpare.

Verktyget samlas på en tavla på ändväggen. Brädan bestående av fyra brädor monterade till en stor 63 x 157 cm är oumbärlig för en bra översikt över ditt verktyg.

Hylla över verktygstabell är inredd för olika typer av elektriska verktyg.

9 Tips för att välja rätt garage

Syfte för var du ska placera hyllorna.Använd ventiler och dra åt käftarna med 5, 0 x 60 mm skruvar.

Hyllorna (B1) monteras i hörnen med en 50 x 200 mm spikskruv som skruvas med 4, 0 x 30 mm skruvar.

  • Verktygstavlan är hängt på trä 28 x 120 mm bord över hela bordets längd - det vill säga 157 cm.

Upp och ner vid en blick

Arbetsbänken är idealisk när du ska plantera ut till sommarträdgården. När bänkarna ska slås ned, lyfter du upp överallerna och lutar bänkarna neråt. Beina skär ut sig själv

Stavarna i taket kan till exempel användas för att hänga upp en cykel. Vi har använt långkedjiga rostfria stålkedjor. Utrymmet ovanför låsningarna kan också användas som förvaringsutrymme för tabeller och listor.

Det är lätt att få en översikt över trädgårdsredskapen och mycket lätt att komma åt på ena sidan. De speciella verktygshyllorna är monterade på ett 28 x 120 m bord över hela längden på garaget.

Få mer bra gör det själv - via e-post, registrera dig för vårt nyhetsbrev.

ADVERT

Mest populära