All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gör Det Själv

Gör det själv: Vårklar plenklipper

Även om det är begränsat vad som kan gå sönder på en gräsklippare, ska det vara i sin ordning när gräset ska klippas. Och det kan vara lite att spara om du kan hantera underhållet själv, istället för att skicka det till verkstaden och betala för en check.

Gas modeller är den största utmaningen eftersom det finns flera faktorer som du bör kontrollera: knivar, tändstift (ändras eller rengöras varje år), luftfilter (rengöras - det är mycket smutsigt bör bytas ut) och olja (byts en gång per år).

Det är lättare med elklämmorna och de gammaldags manuella modellerna. Här är det i princip bara kniven du behöver oroa dig för - eller kanske ett luftfilter på elmodellen.

Om du undviker snubblar och stubbar, kan kniven vanligtvis vara ett par årstider. Och om det inte är fullt av hak, är det i de flesta fall möjligt att glida det en gång. Var noga med att mala kniven lika mycket som den gör så att den inte blir obalanserad. I värsta fall riskerar du att motorn kollapser.

Förfarande:

Tappa olja och bensin från maskinen. Det enklaste är att investera i en speciell uppsättning sug så att du snabbt och enkelt kan njuta av olja och bensin. VIKTIGT! Kassera alltid olja och gas i slutet av

Demontera kniven med en skiftnyckel. Om det är fast kan du använda en rostborttagare.

Plåt med flera knivsatser. Vissa multicut eller bioclips är som denna modell utrustad med fyra knivar på en fyrkantig tallrik. Bladen kan skärpas, men i de flesta fall betalar bättre att

Med en skruvmejsel lyfta plattan som håller bladen på plats. Använd baksidan av en hammare för att lossa plåten om den är extra hård.

Ta bort knivarna. Oavsett om du köper nya knivar eller försöker slipa dem, måste de demonteras. För knivarna använder en skiftnyckel. I regel är det nödvändigt att spruta skruvarna med ett rostfritt

luftfilter kontrolleras en gång per år. Om filtret inte är så smutsigt, tvätta det i vatten och ett mildt rengöringsmedel. Men ofta är det en bra idé att ersätta den med en ny. Filter

Se till att du inte bryter tråden på tändstiftet. Kontrollera även avståndet mellan elektroderna. Se bruksanvisningen.

NB Var försiktig när du byter tändstift och luftfiler. Det är viktigt att det inte finns damm och smuts i cylindern och förgasaren. Om du spraya locket med WD-40 eller liknande smörjmedel, sätt inte gräset ordentligt.

Läs också:

Gör-det-själv: Exklusiv terrass på ett rimligt sätt

Det kan vara dyrt att köpa granit till en stor terrass. Därför är det att vara uppfinningsrik genom att blanda den dyra granit med billigare betonghe ...

Rotorklipper med standard kniv

kniv på en rotorklippare kan lätt utföras.Men det förutsätter att det inte är skrämmande eller fullt av hak.

Observera hur kniven vänder när den demonteras. Det är inte lätt att komma ihåg efteråt. Du kanske märker bladet med ett band så att det är korrekt monterat.

Dra åt kniven i en skruvmejsel. Slipvinkeln ska vara exakt 25 grader. Använd en metallfil som inte är för grov.

Kontrollera att kniven är i balans genom att sticka en spik genom mitthålet och lyfta kniven. Om det är i balans (horisontellt) är det okej - annars behöver du slipa det igen.

ADVERT

Mest populära