All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gör Det Själv

Gör det själv: Hylla vem som helst kan skapa

Alltför ofta kräver det mycket specialverktyg när du hittar ett recept på hur man gör egna möbler. Men många vill helt enkelt inte investera i nya verktyg för att göra en hyllning.

Men det behöver inte vara så svårt att skapa egna möbler. Här får du receptet på en hylla som kan göras med det verktyg vi många redan har.

Plattorna måste ses exakt och du vill göra det själv, det kräver en bordcirkel. Men du kan göra det mycket enklare för dig själv genom att få materialleverantören att skicka ut skivorna.

Vi har använt en spikpistol (kan hyras) med avledningar vid montering av en hyllplan, men det är absolut onödigt. Du kan självklart också använda skruvar och en elektrisk borr, om du har den, att borra och skruva.

Denna hyllplan går från golv till tak och är gjord speciellt för rummet där det ska vara. Det kommer säkert inte att passa dina behov, men du kan enkelt anpassa målen som passar ditt hem.

När du har hittat den önskade bredden och höjden på hyllan måste du hitta en rymddelning som har ungefär samma bredd och höjd.

Läs också:

8 kreativa projekt som du kan göra med barnen

Vi har samlat 8 kreativa projekt som du kan göra med barnen i helgen. Oavsett om det regnar eller är soligt - detta kommer att bidra till kvalitetstid.

  • Living Bättre: 28 bokhyllor som ger order till leden

Med bara fem olika storlekar av plåtar är det lätt att få pusslet att gå upp när hyllan skall monteras.

Detta har använts:

* 22 mm MDF

* 4 stringers (A) x 40 x 292, 6 cm

* två ändar (B) x 40 x 128 cm

* 42 hyllor (C) x 40 x 39 7 cm

* 10 mm MDF

* 2 sidor (D) x 40 x 297 cm

* 42 mellanlägg (E) med 40 x 37 4 cm

Vidare

* 3 x 30 mm skruvar

* 4 x 40 mm skruvar

* 5 x 80 mm skruvar (eller. ankare)

* Joiner

* akryl Primer < 999> * akryl Putty

* Akrylmålning målning~~POS=HEADCOMP

Pris: Cirka 2500 miljoner

Se också:

Hur att borsta dig uppför trapporna

Om du förnyar trapporna du bör ge gott om tid. Men en nymålad trappa kommer snart att vara värt ansträngningen. Här är en enkel guide som visar hur trappan ...

Bekvämt och enkelt monteringssystem

Hylla görs med ett speciellt monteringssystem som gör det väldigt stabilt. Genom att använda skovlar (A) och hyllor (C) i en tjocklek och distansorgan (E) i ett annat, får du ett system där hyllorna och distanserna stöder varandra ömsesidigt.

Hyllorna (C) vilar på distansernas (E) övre kant medan de närmaste distanserna ligger ovanpå hyllorna. De olika tjocklekarna på plattorna ger samtidigt torget utseende eftersom de sätts ihop så att det verkar som att endast en typ av skiva används.

Och du behöver inte oroa dig för att det ser konstigt ut. När hyllan först borstar och har en färgfärg blir lederna nästan osynliga.

Tips!

Optisk illusion. Det är trevligt och praktiskt att ha ca 1 cm luft mellan hyllan och taket och till väggen. Då märker du inga mindre felaktigheter. Lägg också till luften hylla - så att du kan täcka när du målar och dra trådar utan problem.

Skapa en smart bokhylla

  • Hylla i tre steg

Den första etappen på golvet

MDF-skivor är tunga. Det innebär att en hylla i den storlek vi gör här kommer att vara mycket tung och svår att komma på plats. Därför är det en bra idé att börja med ramen själv och sedan göra resten när hyllan är på plats.

Läs också:

Torr källare med låg ström

Nästan alla som använder källaren för något annat än att hålla burken möter förr eller senare ett allvarligt problem: fukt, mögel och röta ...

Har du valt För att få plattorna satt till höger på din lokala träbelastning, börja bara. Annars måste du först och främst sätta på plattorna.

1. Rammen är monterad av rännor, ankor och hyllor. Först montera ena änden (B) i båda ändarna av en fångst (A). Montera sedan en hylla (C) i båda ändarna. Ovanpå dessa läggs ytterligare en fångst, och så vidare tills alla fyra är på plats. Använd mycket lim på lederna och se till att de är jämna på framsidan.

TIPS: Du kan använda en lös hylla som mittstöd, eftersom böjarna inte böjer sig.

2. Avsluta en sida. När alla gångjärnen är på plats, sätt på sidoplattan (D) på den sida som kommer att vara mot väggen.

3. Med en vater kontrollerar du om hyllan står i bulk i båda riktningarna när du har fått den på plats. För att hålla hyllan stabil vid kontroll, sätt kilar mellan hyllan och taket.

4.

Fäst hyllan i taket med en skruv på varje sida. För säkerheten sätta en skruv på mitten av sidan mot väggen. Då är du säker på att hyllan inte faller. Viktigt: I betongplattor måste du använda väggproppar när du sätter i en hyllplan.

Se vad du kan göra från gamla lådor

  • Det andra benet på platsen

när du har på hyllan upp att stå och fixade det, nu är det dags att omvandla den från en enkel ram till den fina torg hyllan du vill dig. Hyllorna monteras av två plattor. För att försöka få de två plattorna helt kant-till-kant så enkelt som möjligt kan du skapa en hjälpplatta. Du tar en platta som är något större än hyllorna och monterar tre kvarter som har en höjd av 44 mm. Med hjälpkudden är det som ett spel att montera de många hyllorna.

1.

Placera lim på en hylla och placera den mot de tre hjälpmedlen. Lägg sedan den andra plattan på toppen. Blocken säkerställer att plattorna ligger exakt ovanpå varandra. 2.

Plåtarna är skruvade ihop, alternativt kan du nagla dem med en spikpistol. Ta bort överskottslim. 3.

Sedan sparkar du nageln eller skruvhålen och när den har torkat dig borstar du. TIPS: Här kan du använda principen för monteringslinjen. Alla hyllor är monterade så du mousserar och äntligen borstar de.

4.

Distansplattorna (E) placeras på hyllorna och fästs vid skovlarna (A). Börja med bottenstället. Var noga med att få framkanten spola med varandra. 5.

Hyllorna läggs på distansplattorna och säkras med naglar eller skruvar till skovlarna. Du behöver bara fästa dem på ena sidan, och det lutar nedåt ovanifrån. Alternativt kan du installera en mängd distanshållare och en serie hyllor. 6.

Kontrollera med en vater att hyllorna är i nivå med varandra. Om de inte är kan du fixa små oegentligheter genom att placera papper mellan hyllan och distansplattan. Det är viktigt att hyllorna är nivå, annars kommer hela hyllan att se lurvigt ut. 7.

Montera de övre distanserna. Det kan bli nödvändigt att göra dem till kontrollmål och anpassa skivorna. När alla hyllor och distanshållare är på plats lägger du den sista sidan (D) på. Vi vill ge dig mer smarta tips - registrera dig för vårt nyhetsbrev

ADVERT

Mest populära