All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gör Det Själv

Gör det själv: Man stol i obehandlat trä

I möbelaffärer och byggmaterial butiker kan du köpa små möbler i obehandlad furu till ett billigt pris.

Gör en bra förberedelse

Att måla nytt trä det är en förutsättning för att göra gott förarbete för att få ett bra resultat. Ett bra tips är att rosta med fint slipat papper eller slipmedel avsedd för slipning av möbler. Fördelen med detta är att du är lätt att komma i kryckor och krokar.

Oljebaserad färg

I denna stol, det används oljebaserad färg för att få en slitstark yta dessutom oljebaserad färg lättare att få jämn. Det används matt och silke mat måla eftersom stolarna bör dekoreras.

Vattenbaserad hobbyfärg används för inredningen.

Slutligen var stolen målad med vattenbaserad lack för att göra inredningen mer hållbar. Vattenbaserad lack används eftersom oljebaserad lack gulnar efter ett tag och ändrar färg.

Om du vill måla ett ämne finns det många motiv och förfaranden. Mallar kan köpas eller tillverkas av dig själv. När du har hittat ett ämne du vill kopiera det på ett transparent ark. Skär sedan försiktigt längs kanterna.

1. Markera stolen med en matt oljemålning i önskad färg.

2. Mala sedan med fint slippapper för att ta bort fiberhöjning i träet. Du behöver inte slipa innan den första kappan, för det är bara när trädet appliceras på fukt som fibrerna stiger upp.

3. Applicera två kappor med oljebaserad matta eller silkesmattfärg. Skjut lätt mellan streckarna för att avlägsna oegentligheterna

4. Fäst stencilen på underlaget med tejp eller stencil lim på sprutan. Se till att arket står i vila.

Nu är stolen redo för dekoration

5. Har lite färg i en skål eller lock på lacklådan. Doppa en mild spets av borsten i färg.

För att undvika utsläpp

6. Arbeta borsten i cirklar för att få färgen väl. Sätt borsten på papperet för att få bort överflödig färg ovanpå borsten. Testa mängden färg på ett papper. Det ska vara möjligt att röra ett målat område utan att få färg på fingeren. Lägga till färg för flera rundor ger dig starkare färg.

Läs också:

Så här överför du foton till tre

Prova en enkel decoupage-teknik! På så sätt kan du överföra dina favoritfoton till trä, skapa personliga leksaker eller hundratals andra ...

7. Färgen appliceras med en stencilborste som är en speciell borste som är helt platt i slutet. Detta gör färgborsten på färgen och jämnt fördelad på ytan. Kom ihåg att använda mycket lite färg. Om du använder för mycket färg på borsten står det lätt färg under stencilen.

8. Ta bort mallen.

9. 8. Nu har färgen torkat målar stolen med vattenbaserad lack för att skydda ytan och ge stolen en fin glans.

Källa: ifi. com

ADVERT

Mest populära