All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gör Det Själv

Gör det själv: Hur man underhåller uteplatsen

En ordentlig tvättning av terrassen varje vår och lite glasyr efter behov, gör din terrass snyggare - och varar längre. Träet på din terrass blir betydligt mer fukt i form av regn, snö och is än annat trä i ditt hus.

Om terrassen är belägen på solens sida av huset, är takterrassen utsatt för stora variationer - från att hälla regn till varm hetta. Därför bör du ta hand om din uteplats.

Ny terrass

Många terrasser är gjorda av impregnerad träbelastning. Det innebär att träet kan innehålla lite vätska. Hur långt torkan har kommit kan vara annorlunda, men du borde vänta en månad eller två innan du behandlar träet. Detta beror också på vädret.

Om impregneringen sker i form av kristaller som ligger på ytan, borsta dem bort med en stel borste och skölj med lite vatten efteråt.

  • Hur man bygger en terrass med trappa

Tidigare behandlad terrass

Fuktar terrassens golv med kallt vatten.

Läs också:

Detta tillbehör gör drömbadet till en verklighet!

Skillnaden mellan ett fint badrum och ett underbart badrum ligger i detaljerna. Och här är de coolaste produkterna just nu.

Applicera terrasserna (t.ex. Jotun Terrasserens) och låt det fungera i 15-20 minuter. Det är viktigt att tvättmedlet inte torkar innan du börjar skrubbas, applicera mer efter behov.

Skruva och skölj väl med vatten. Du kan använda en vanlig trädgårdsslang. Om terrassen är mycket smutsig kan du behöva upprepa behandlingen.

Lättare trä

Om terrassens golv är starkt mörkat kan du tända veden genom att använda terrasserna. Det är viktigt att alla rester av terrassbeatren tvättas ordentligt.

Alla rester av terrasser kan försämra bönans kvalitet och förlänga torkningstiden.

Ett annat alternativ är att mala uteplatsen golvet.

Om golvet är gammalt och har en sliten och ojämn yta rekommenderas det att mala uteplatsen. Du bör antingen anställa utrustning för att göra jobbet eller överlämna det till en specialist.

En fördel med slipning är att hela terrassrenoveringen kan göras på en dag. Gör jobbet en dag är du ganska säker på att den kommer att förbli torr.

Läs också:

Hur man tar bort moss på taket

Många känner att det finns mycket moss på taket. Ta bort mossen effektivt och på det mjuka sättet.

Ta först en runda grovslipning och ta bort all gammal ytbehandling.

Då blir du bra för en helt jämn yta.

Var försiktig med att ta bort allt slipmedel och andra lösningsmedel. Se också till att du inte gör smutsiga fotavtryck på det nyklippta träet.

  • Bygg din egen Pergola

Beising

Hur ofta måste du vara med varierad användning och var i ditt land.Men det kommer definitivt att bli oftare än du målar huset.

Om du väljer en terrassolja i stället för en bi, bör du förvänta dig att ge din uteplats ett golv varje år för att hålla det rent och ha det nödvändiga skyddet.

När vädret på terrassen är vädret extra viktigt, Utsätt inte för starkt solljus, fuktigt väder eller vid låga temperaturer. Apparaten måste vara torr innan den utsätts för fukt. Se till att det inte finns någon nederbörd den första dagen efter att du har torkat ut terrassen.

Tänk på att:

  • Terrassbökan måste tränga in i träet och bilda inte en film.
  • Undvik applicering i starkt solljus.
  • Undvik applicering vid fuktigt väder och vid låga temperaturer.
  • Låg temperatur och hög luftfuktighet kommer avsevärt att öka torktiden. Kom ihåg att vår och höst kan vara låg nattemperatur med torka.
  • Apparaten måste vara torr innan den utsätts för fukt. Kontrollera att det inte finns någon nedbörd den första dagen efter appliceringen.
  • Läs bruksanvisningen noggrant.

Nu är golvet redo för dicing. Din uteplats är förhoppningsvis på solens sida av huset, så det är bäst om du tar renoveringen en dag med varmt torrt väder - men med moln som dämpar solens strålar.

Läs också:

Har du något av dessa saker hemma? De kan vara farliga!

Många produkter återkallas eftersom de kan vara direkt farliga att använda. Kontrollera om du har sådana fall på den här översiktslistan.

  • Allt du behöver veta om att bygga en terrass

Ett nytt och nybyggt golv är nästan synligt som nytt.

Källa: ifi. nej

  • Få fler tips om hur du bygger och underhåller en terrass - registrera dig för vårt nyhetsbrev
ADVERT

Mest populära