All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gör Det Själv

Gör det själv: Hur kan du ändra bänkskiva även

De flesta människor tror att arbetsbänken i köket är hermetiskt skruvas och skruvas ihop. Men i själva verket är den bara skruvad nerifrån och fäst på hyllorna i skåpen.

Därför är det också ganska enkelt att lägga till en ny skiva på bänken.

När du har anslutit från diskbänken, fick rörmokare för att säkerställa att inget läckage från urkopplade vattenledningar och bort skruvarna, helt enkelt lyft av bänkskivan.

I vårt fall var det inte bara den gamla bänkskiva blir fula av det dagliga slitage av många år bänken var också från en tid då standardbänkhöjden var lägre än i dag.

Att höja bänkshöjden är inte ett problem i sig; bara kom ihåg att ta bort bottenradaren med kakel så att du kan glida plattan hela vägen till väggen. Men dessutom måste vattenförsörjning och dränering från sinken också justeras i enlighet med detta.

För att ta bort den gamla skivan

1. Bänkplattan skruvas ner från botten och botten. Ta bort skruvarna och lyft försiktigt plattan tills du är säker på att alla skruvar tas bort.

2. Den gamla bänkskivan tas bort. För att slippa brottas med en stor skylt, lyft den en aning och skär den i mindre bitar med stickande saga.

För att öka bänkhöjd

Du kan lägga till den nya bänkskiva på två ramar av 21 x 45 mm slät kant. Justera ramarna så att de fladdrar med bordsskivans framkant.

Skruva sedan dem åt sidan där plattan ska monteras i en vinkel.

Läs också:

För att byta ut bänkskivan

bänkskiva är viktigt i köket, delvis eftersom det kommer att fungera som din huvudsakliga arbetsplats och dels för att den visuella väl. Här kan du se hur du kan ...

1. Ramarna är monterade med lim och skruvar i hörnen. Sparkle och mögla framsidan innan du monterar ramarna.

2. I den bakre kanten kan fästa ramen med 4, 5 x 60 mm-skruvarna från ovan. Kontrollera med vaterpass och justera med kartonger tills rammen är i vattnet.

För att öka bänkhöjd

Du kan lägga till den nya bänkskiva på två ramar av 21 x 45 mm slät kant. Justera ramarna så att de fladdrar med bordsskivans framkant.

Skruva sedan dem åt sidan där plattan ska monteras i en vinkel.

3. Framifrån ramlar du från botten genom listorna i bänkarna.

4. Fäst den nya bänkskivan i ramen för varje 50 cm med möbelsvinklar. Var noga med att stänga öppningen mot bänkskivan så att den kan "arbete" utan att spricka (gäller endast användningen av ben

För att lägga till den nya bänkskiva på plats

Här har vi valt en bänkskiva i fast staven limmas naturbøk. plattan är 27 mm tjockt, och de två elementen köps av förhandlings svampar specificerad längd och breddimensioner som krympning bör vara minimal.

I det här fallet måste plattan som fanns framför fönstret justeras efter fönstets öppning. Plattorna samplades samtidigt innan ett spår släpptes för en lös fjäder och en urtagning för leden.

Efter provet behandlades plattorna med rustik olja på baksidan. De använda böjplåtarna var skarpa kanter som vi valde att runda av, även med en handover på övre sidan som visade sig.

Vi skär ca 30 cm från väggen före montering resten kunde fräsas efter att bänkskivan sattes på plats. Hela arbetet kan ske under en eftermiddag.

Läs också:

Hur tar man bort kakel?

Att ta bort plattor kan vara en utmaning, men det finns några knep du kan använda.

1. Bänkplattan är här anpassad till fönsteröppningen. Tänk på att bänkskivor i massivt trä inte får vara igensatta mot väggen. Det måste finnas ca 5 mm avstånd mot alla väggar. Sågkanterna måste behandlas med olja.

2. För att hålla de två plattorna på samma nivå i vinkeldelen måste du sätta en lös fjäder i ett exakt spår eller med en träram. Vi brukade anmäla. Spåret stannar 5 cm från varje ände av kanten vid slutet av 999> 3.

Fogfogarna hålls ihop med två fogar fästa 10 mm på undersidan av bänkskivan med hjälp av en plywoodkvarn och ratt på kvarnen. Kom ihåg att applicera olja på det utstötta hålet 4.

Här kan du se botten på bänkskivan med leder och lösa fjädrar. Hävarmen är bundna med en sexkantig skiftnyckel efter att bänkskivan är på plats. Plattan skruvas sedan till möbelvinklarna 5.

Hålet för diskbänken måste mätas och det uttalas med en pussel. Det måste finnas minst 5 mm utrymme runt diskbänken och du måste komma ihåg att "mätta" kanten med olja. 6.

Framkanten på framsidan kan avrundas med ett avrundningsutrymme med ratt i huvudet. Radien i rundan är 12 mm. 7.

Fall till listorna (här: hulkillister) i jäsning. Fäst dem med silikon på väggen och bänken. 8.

Väggen mellan väggen och underplattan måste vara gjord med silikon. Bäste resultat uppnås om du väljer en färg som motsvarar färgen på de andra lederna. 9.

Rengör bänkskivan lätt med fin slippapper (korn 180) efter montering. Sätt sedan in plattan två till tre gånger med rustik olja.

ADVERT

Mest populära