All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gör Det Själv

Gör det själv: Ta kontroll över en lös kontakt

Om väggkontakten har blivit lös kan du förstås prova några av de klassiska lösningarna, som en större skruv eller ett par matchningar som kan fungera som kilar - men det kommer tyvärr inte att vara en annan tillfällig lösning, som så småningom kommer att lossna igen.

Slutligen finns det bara en väg ut ur problemet, nämligen att börja helt från botten igen och fylla hålet i väggen igen.

En plugg kan gå ur många orsaker, beroende på vad din vägg är gjord av. Därför borr, plugg och skruv ska passa ihop för den uppgift du vill lösa - annars kommer det att bli fel.

Läs också:

Fristående terrass

En terrass är till nytta och ny under sommarmånaderna. Arbetet med att ställa upp det kan göras själv.

1. Börja städa hålet. Dammet minskar pluggens bärkraft och gör det svårare för fyllningsmaterialet att fästa ordentligt. Använd ett gnistrande strå att blåsa för att undvika damm på ansiktet.

2. Borsta området med lite vatten. Det hjälper det cementbaserade fyllmedlet att sitta bättre.

Tips: Alternativt kan en skruvtät kicker göra det lättare om du vill borra efteråt.

3. När hålet har rengjorts, fyll det med den cementbaserade fyllnadsföreningen.

Berättelsen fortsätter på nästa sida

Läs också:

Bakgrund med höstens nya tapet

Om du planerar att tapetera i höst, ta en titt på höstens spännande tapeter!

4. Sätt i en skruv i den nya väggkontakten, vilket gör det lättare att trycka in kontakten i den våta massan. Se till att kontakten passar tillräckligt långt in i hålet så att det inte skjuter ut för mycket från väggen. Skruven kan tas bort senare.

5. Sparkla något område för att släta ytan. Det är en bra idé att vänta ett par dagar innan du försöker ladda den nya väggkontakten. Då är du säker på att fyllmedlet har torkat.

6. En liten färg fullbordar reparationen. Pluggen är nu fast förankrad i väggen och är klar att användas.

Läs också:

Efter isolering ett bra alternativ

Många norska bostäder för dåligt isolerade jämfört med nuvarande byggnormer. Hus byggda före 1950 isolerades inte under byggandet. Till och ...

ADVERT

Mest populära