All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gör Det Själv

Gör-det-själv: Exklusiv terrass på ett rimligt sätt

En bra lösning. Rund terrass med fyrkantiga stenar till en terrass eller uteplats. Tydligen spelar utseendet en stor roll, men det viktigaste är hur du använder din uteplats. Om du ofta flyttar på ett bord och lita på solens vandring, är det inte särskilt bekvämt med kulan. Då bord och stolar luta, detsamma gäller om barnen leker mycket på terrassen, då måste det också vara så smidigt och tydligt som möjligt.

Mönster med flera fördelar. Granit ger ett pulserande och naturligt intryck, men har nackdelen med att vara lite ojämn vid ytterkanterna. Eftersom stenarna inte är så stora blir beläggningen lite ojämn.

För att lösa detta problem valde du att blanda den riktiga graniten med betongplattor. Sedan fick du en jämn yta med bord och stolar som stod upp medan du behöll den vackra stilen. En annan fördel är att terrassen var mycket billigare. Betongväxter kostar nästan kvart i granit.

Grus och betong. Om du vill ha granit - kontakta en stenbrott eller ett byggföretag. Betongplanter kan beställas i de flesta byggnader. Där kan du också beställa grus. När du har levererat allt material är du redo att komma igång - du kanske tror. Men sluta halva arbetet måste planeras och mycket noggrant. Förutom att göra en skiss måste det grundläggande arbetet ske. Du måste gräva ut och planera ytan, sedan till platta-wrap innan stenarna läggs. För när substratet är korrekt utfört är stenarna raka, stadiga och vackra - i många år.

Smågatestein

Vanliga stenar eller

Smågatestein

Som namnet avslöjar är smågatesteiner liten gata stenar i granit. Stens sidor är vanligtvis lika stora, men de kan variera något från sten till sten. Det normala målet är 8-12 cm. Klipporna placeras i det planerade gruset och vibreras ner på plats till horisontell yta.

Gate Stein

Gate Stein

Gate Stein är gjord av granit och sten sidor är i allmänhet samma storlek, men det kan variera från sten till sten. Höjden är mellan 10 och 20 cm, bredd 10-15 cm och längd 10-20 cm. Ytan är relativt robust och stenen är därför bäst som en sten eller i uppfarten. De är mindre lyckliga att använda på uteplatsen, eftersom möblerna kommer att stå instabila.

Läs också:

Vi har valt ut de bästa före-och-efter projekt

Se vem som vann tävlingen om bästa renoveringsprojekt och sprang med en stor gasolgrill pris!

Betongsten

Betongsten

Betongbetong är betydligt billigare än naturstenar. Betongstenar finns i många färger, storlekar och mönster. Med andra ord kan du hitta stenar som passar perfekt för ändamålet. För att stenarna inte ska se fyrkantiga, kastas de så att hörnen stängs av och kanterna blir lite svaga.Det är snabbt och enkelt att lägga betongstenar på ett jämnt grusunderlag. Efter placeringen får du en helt jämn och fin yta.

Cement stenläggning

Cement stenläggning

Nor är raka, fyrkantiga och tunnare än betongstenar, utan snarare har en större yta. På en uteplats ska backarna ha en tjocklek på 7, 5 cm eller mer för att motstå din bils vikt. Om du har en lastbil måste de vara ännu tjockare.

Verktyg och maskiner

Steinkutter. Om du behöver skära en hel del stenar och kan inte beställa dem till ett mål som passar, lönar det sig att hyra en sten cutter / stenhuggning. De kostar ca. 250 kronor om dagen, men det underlättar arbetet mycket.

Grinder. Om du har en vinkelslip och köper ett diamantfräsblad, kan du till och med klippa tunna skivor av en sten. Vinkelslipan är ett alternativ till stenklipparen om du inte behöver klippa många stenar. Kom ihåg att bära skyddsglasögon, hörselskydd och ansiktsmask.

Stampe. Detta nästan gammaldags verktyg, även kallat "jungfru", kan vara användbart för att knacka hårda stenar på plats. Borra ett genomgående hål för en rund bar och använd den för handtag.

Mark Vibrator. Ingen stenuppsättning utan vibrerande maskin. Med det komprimerar du marken och gruset, liksom vibbar alla stenar jämnt i gruset. Du kan hyra en grundvibrator för en överkomlig daglig takt, men välj en ganska tung modell. Ljusmaskinerna tenderar att "hoppa jenka" på klipporna och det är inte så bra. Men tung modell, du borde få hjälp av en vän att lyfta, eftersom de väger minst 200 kilo. Skydda stenarna med en plastmatta under vibratorn. Bearbeta inte stenarna mer än två gånger.

Läs också:

Gör det själv: Mall för dig blir gul och blå

I den här guiden, vi förlitar oss på hem olika byggnadsdelar och inventarier och ger en inblick i de typer av färg kan med fördel ... < 999> Metoder och mönstret

Modul storlek och mönster

Modul storlek

det finns både kvadratiska och rektangulära stenplattor och finns i flera olika storlekar. Alla storlekar ingår på vissa sätt i vissa moduler, och det är viktigt att välja stenar från samma modul för att kombinera dem.

När man lägger till stenar finns det också flera mönster att välja mellan. De vanligaste är fiskbenmönster, lockor och parkettmönster och kan varieras på flera olika sätt. Curb och parkettmönster rekommenderas för terrasser, medan uppfarten med fördel läggs med fiskbenmönster. På ritningen nedan visar pilarna i vilken riktning man ska köra på beläggningen.

Starka leder för flera uppgifter

Fogarna mellan betongblock och betongplattor bör vara ca 2 mm. Kommer skarvar smalare, kan du inte få ner det gemensamma sand mellan stenarna, och sedan stenarna börjar röra och skrubba i hörn och kanter. Om fogen är bredare än 5 mm är stenarna inte tillräckligt stödda.

Spåret eliminerar också ojämnhet på klipporna och gör det möjligt att lägga dem snyggt.

Lär dig hur du får rätt lutning i utrymmet på nästa sida.

Läs också:

Lailas lilla gröna paradis

Att en liten trädgårdslåda rymmer så mycket! Lusha, grönt och blomstrande är Lailas radhus.

#br

När du installerar en uteplats, ska den hälla minst 1 cm per meter så att regnvatten kan strömma lätt. Detta ska förberedas och du gör det innan stenarna läggs på plats när hela gruslocket är planerat.

Använd en slang och 4 stift för hjälp, så kan du ordna fallet så att det färdiga stendäcket har exakt den lutning du vill ha. Tänk på att marken måste vibreras innan du fyller gruset i utgrävningen.

1.

Börja med knacka ner fyra rader ner, ca, 20 cm utöver kanten av den planerade sten terrass, stiften måste skjuta ut åtminstone en meter. 2.

Håll vatten i en ledig slang (A) som fastnar i ena änden på en av stiften (B). Göra en tydlig markering (C) på tappen och innan den når den andra änden av slangen upp och ned längs en av de andra tapparna, när vattnet är vid markeringen (C) inneha ormen tyst och sätta ett märke (D) på tappen i den exakta höjden med vattenlinjen. Gör detsamma med de två sista stiften. Om avståndet mellan stiften är stor, fråga en hjälpare för att kontrollera den första staven. 3.

För att bestämma lutningen, avståndet mellan tapparna exempelvis 4 meter, sedan lägga ett märke 4 cm under de första markeringarna (D). Om avståndet är 5 meter för in markör 5 cm under etc spänning korderna mellan markeringarna (C) av de inre tapparna, och (E) hos de yttersta stiften. Nu bestämmer du på den höjd som toppen av klipporna ska hamna i. Sätt ett märke (F) i rätt höjd, mät sedan avståndet mellan (C) och (F) och lägg till tjockleken på stenen eller i helvetet. Detta avstånd vi kallar (G) och det ger avståndet mellan den övre strängen och det färdiga grussubstratet. När du väl vet hur tjock gruset ska vara, börja bara och gräva. Senare kan du använda målet (G) för att kontrollera att grusunderlaget ligger på rätt nivå. OBS!

När uteplatsen ligger precis utanför huset, är det viktigt att få regnvatten att rinna bort från huset och ut på gräsmattan eller rabatt. Å andra sidan, om den är avstängd eller på terrassen, läggs den med ett fall mot det. Tänk på att det måste finnas fall från alla håll till avloppet.

Nästa sida: Ett fast yta

#br

När du ger en terrass, är det viktigt att vara noggrann med marken så att det inte blir. Här visar vi dig hur man gör det!

Det är viktigt att vara exakt när man planerar grunden, eftersom den måste vara fast och stabil. Risken är givetvis att marken är inställd, och då kommer stenarna att ligga i vågor.

1.

Grav den mjuka marken så att du når hård mark. Se till att du har begravt minst 20 cm under färdig beläggning. 2.

Komprimera med en jordvibrator för att få en hård och jämn yta under gruset. Om marken sätter sig, sänker stenarna ner i marken. 3.

Lägg nu till olika lager av grus. Om du har grävt mycket matjord kan du börja med att fylla ett tjockt lager av ogräs eller mops. Smid gruset och vibrera det försiktigt. Lägg sedan till ett 10-15 cm tjockt lager av grit 0-16 mm innan du lägger ett 3-5 cm tjockt lager av det finbundna kornet 0-8 mm. Detta vibreras enkelt. Tips

Går mönstret upp?

Ett bra råd: Gör alltid ett litet urval av alla mönster, för då har du chansen att se om de stenar du tänker använda passar bra tillsammans. Här hittar du 3 små stenar på 1 betongplatta.

Nästa sida: Planera gruset

#br

För att få en fin och platt terrass bör du noggrant planera setegrusen innan du lägger på sluttningarna. Så här gör du:

Det övre grusskiktet - settegrusen - ska vara helt platt så att stenarna också är plana. Om du placerar ett par rör med en diameter på 20-25 mm på sidorna och sedan dra av gruset med en lång läcka, får du ett helt gruslager. Du kan också använda 4 pinnar och 2 strängar, men vi rekommenderar att du lägger fler pinnar och dra fler strängar. Detta gör jobbet enklare.

1.

Banka ner fler pinnar i marken så att avståndet mellan dem är max 2 meter. 2.

Dra strängar mellan stiften. Strängarna ska vara i samma höjd som toppen av nästa beläggning. Justera strängarna för att göra ett fall. 3.

Lägg till rören, som du senare använder för att markera markörer mitt i området längs sidorna. Avståndet från rören till axlarna ska vara exakt lika med tjockleken på klipporna. 4.

Fyll zigzag så att rören är täckta och dra sedan ut gruset med den långa raka läckan. Dra läckan i en zigzagpåse längs rören så att gruset kommer ihop och slutar i linje med rören. Fyll på eventuella gropar och dra ut gruset igen. När du är färdig lyfter du upp rören försiktigt och fyller på hålen med grus. Nästa sida: Lägg till stenar och placera på plats

#br

När du har avslutat mållinjen med din nya terrass är det dags att lägga ut klipporna.

Slutligen har du nu slutfört grundarbetet och du kan lägga stenarna på plats. Börja med hela stenar, till exempel längs fasaden, så du behöver inte klippa klipporna. Stram upp en sträng vinkelrätt mot första raden och placera en rad stenar så, så att du har något att kontrollera efter. Undvik att gå på gruset, istället försöka gå på klipporna som du redan har lagt ut.

Hur man gör det

1.

Pebbles och stenar är placerade i små områden runt den platta grusbädden. Om du lägger betongstenar ska du blanda från olika pallar, eftersom det kan finnas en skillnad i färg mellan stenarna. Lägg stenarna så att det blir en liten spricka av grout sand mellan dem. 2.

Var försiktig med kanterna så att de yttersta stenarna inte glider och lossnar. Det är därför smart att sluta med en rad större stenar, som jordbaserad betong. 3.

Fyll fogarna med fina fogar så att de passar de belagda stilar du har valt.Häll sanden ut över stenarna och borsta den i injekteringen med en kvast. 4.

Kör markvibratorn på klipporna, du får tre saker. Ytan blir helt platt, sanden i lederna komprimeras så att de blir jämnare och stenarna är brantare eftersom de pressas mellan dem. 5.

Fyll fogarna i flera rundor tills de är helt fyllda. Vänta inte för länge för då får du problem med ogräs. Om fogen är fuktig kan det vara svårt att få det i fogarna. Då kan du hälla vatten i sanden som en nödlösning och sedan låta den "tömma" bortom terrassen. Använd inte för mycket vatten eftersom det kan skada gruset. OBS!

Inga ovävda under klipporna.

Det har blivit vanligt att lägga nonwovens under stiftelsen för att hålla myror och ogräs borta. Det ligger inte bara under klipporna, lägg det längre ner - under grusskiktet. Om dukarna ligger under klipporna, kan de inte tränga in mellan klipporna och låsa dem när du använder markvibratorn.

ADVERT

Mest populära