All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gör Det Själv

Gör det själv: Bygg en swimmingpool

Med god planering och exakt grundarbete kan drömmen om ett coolt bad i trädgården bli verklighet redan i sommar.

Så här gör du:

1. Bestäm varifrån poolen ska stå, välj så jämn yta som möjligt - det grundläggande arbetet kan kosta mycket. Ta bort gräs, rotter och stenar. Välj poolens mål på marken. Lägg ett lager av grov sand stämplad hårt. Se till att ytterkanten är stabil och sjunker inte. Lägg sedan till ett fint 4 cm tjockt lager sand. Använd vattenpass för att göra den helt vågrät.

2. Anslut bottenprofilerna med stödplattor under lederna. Se till att cirkeln är rund och kontrollera efter en extra tid att botten och bottenprofilerna är i vatten. Du borde vara två till tre personer för att hantera detta. Planera poolväggen med hänsyn till platsen för dränering och överskott av vattenavloppet.

Läs också:

10 tecken på att katten älskar dig

Katten kan vara svår att läsa. Men om du upplever någon av dessa 10 tecken, vet du att det är kärlek.

3. Montera stödbenen på stödplattorna på bottenprofilerna - då stöds poolväggen. Ändarna på poolväggen skruvas samman och tejpas med silverband på insidan av poolväggen.

4. När poolväggen är klar i bottenprofilerna är en sandkant byggd på insidan så att bottenskenorna är täckta för att säkerställa en jämn avrundning mellan poolvåningen och poolväggen. Ta upp hålen för överskottsvattnet och inloppsmunstycket (se bild 5). Montera poolduken, lägg den över poolsidan. Lätt till botten.

5. När poolduken försiktigt tenderar att ligga runt poolväggen och är fastsatt med en klinker eller brunlista börjar du fylla poolen med några dm vatten. Var noga med att radera poolens botten. Fyll mer vatten och sträcka sidorna mot väggen. Fyll upp till strax under gapet för överskott av vatten och inlopp, montera sedan dessa och de listor som låser tyget.

Läs också:

Underhållsfri trädgård

Ursprungligen var det en traditionell trädgård i ett bostadsområde utanför Sandefjord. Men en dag sa ägaren nej att kräva trädgårdsarbete och ansökte om ett jobb ...

6. Det överflödiga vattendränet och vattenanslutningen från poolens utsida - där dessa bör planeras redan i steg 2. Sandfilterbehållaren är placerad så att den är lätt att nå. Fram till detta styr ventilen vattenflödet.

7. En fristående pool kan med fördel byggas med en platta runt. Du får ett mer mysigt rum och det glider bättre in i omgivningen. Det tryckimpregnerade träet läggs på en ram i en cirkel runt poolen. Lämna en öppning för lucka över det överskjutande vattenavloppet så att du lätt kan komma till filtret, sätt klorplattan och anslut dammsugaren.

8. Den lastbärande understrukturen består av tryckimpregnerat trä som placeras på gjutna pålar.Upp och ner är horisontella balkar som skruvas samman, konstruktionen fungerar också i kuperad terräng. Poolväggen kan döljas med lemmar och trädörrar.

Läs också:

Lägg till självförstärkande sten

En bra yta är viktig för det färdiga däck av beläggningssten. Då undviker du telehives och meningar som kan göra att ytan blir ojämn ...

9. För att dölja poolväggen kan du klä den med träspannar och / eller plantbuskar runt.

Byggtips

* Plats: Var försiktig med att välja plats. Välj en plats där handlingen är soligt och sedan planera och horistontal som möjligt, helst lite ostört och det gör huset skuggor över poolen.

* Träd: Undvik att placera poolen nära träd som dränerar vattnet, eventuellt fallit träden. Låga träd och buskar som inte når toppen av poolen bör bevaras eftersom de hjälper till att kamouflera poolsidorna.

* Underlag: Var extremt försiktig för att få marknivå och horisontal. Poolen väger fyllde ca 20 ton. En förskjutning av substratet kan leda till att poolväggen passerar, så att vattnet vattnar ut (och kanske över till grannen). Du bör kontakta en specialist om du är osäker.

* Värme: Luftvärmepump rekommenderas. Man når 20-25 grader, vilket ökar badsäsongen. Det måste vara gratis utomhus. Undvik att placera den nära grannarna som kan störas av pumpstörningen.

Båthandlare

www. partner linje. com

www. pool kungen. com

www. pahlennorge. com

www. grontfokus. com

www. pooler. nej

Fällbart strandhus. Skagen, 345 kr. Skeidar

Widget till poolområdet

Flytande båthus i plast båt och ringar, 679 kr. www. grontfokus. nej

Praktiska kuddar, grönska, 98 kr. Ikea.

Poolväska, 49, 50 kronor. Handdukar av samma serie till 79, 50. H & M Home

Delikat, Valentino vilstol, 12990 -kroner från Skeidar

Praktisk digital termometer. 399 kr. www. grontfokus. com

ADVERT

Mest populära