All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gör Det Själv

Gör det själv: Blommande vindskydd

För att skapa växt kassan

Växt pengar du kommer att göra av plast tubs du skulle ha byggt i kassan. Det är viktigt att du har en korrekt behållare att plantera.

Här använder vi en 90-liters väggklocka med måtten 27, 5 x 42 x 72 cm. Naturligtvis kan du också använda mindre badkar, till exempel, 65 liter, men det är viktigt att medlen har lite i vikt om det kommer en kraftig explosion.

När du mäter Balja, gör det precis nedanför och inom överkanten. Då kommer balja att sitta bra när du lägger den på plats i trälåda. Träet kommer inte i kontakt med jorden, och på så sätt förlänger du boxens livstid.

Steg:

Först cray du botten av lådan. Du kan använda impregnerade material eller lärk som är relativt hållbar. Här använder vi 21 x 95 mm bord. Borden är monterade som ram med PU lim och 4 x 4

Sedan monterar vi sidorna på lådan. Börja med bottenborden hela vägen. De är 21 x 120 mm (C och D). Bottenplattorna är fastsatta på basen med 4 x 40 mm rostfria skruvar. Är det inte på bordet

Är det våren på borden, såg sedan från toppen med en sticksåg eller handhållen cirkelsåg.

Montera resten av sidoborden. Tabellerna på långsidorna (C) har samma längd som botten, medan de korta sidorna (D) är tjockleken på brädorna längre än dimensionerna på botten.

Montera lådan med en 4 x 60 mm skruv i mitten av varje bord i hörnen. Hörnlyttare gör boxen vackrare.

Gör hörnskenorna (G och H) med 16 x 98 mm smidiga kanter som är indelade i två listor med 55 och 40 mm. De måste vara 30 cm långa. Montera remsorna med PU lim och tre 4 x 40 mm skruvar så att du får fyra 90 graders h

Fäst tre av hörn diagram med 4 x 40 mm skruvar. Den sista hörnlistan som du bifogar när espaliern är på plats. Kantlistor (E och F) är sådda vid 45 grader. Placera dem så att de sträcker sig 25 mm över

Sätt hjulet på lådan. Här är ett 75 mm transporthjul med monteringsplatta. Hålrummens totala höjd är 100 mm. Du kan använda fyra roterbara hjul eller två fasta och två svängbara hjul med lås - det är li

Tips

Välj hjul med omsorg

När du väljer hjulet att plantera lådor, är det viktigt att det finns transporthjul som kan bära Minst 25 kg per hjul. Också uppmärksamma priset. Hjulen vi använder här kostar 100 kronor per styck. Senare upptäckte vi att Ikea hade liknande hjul med maximal last per hjul på 55 kg till 79 kronor för 2 stycken. (Rill). Så det är lite slöseri när man köper hjul till många lådor.

Det är upp till dig hur högt du behöver, men du kommer att vara medveten om att ju högre det är desto känsligare blir det för starka vindar.

Läs också:

Gör det själv: Vackra Patina möbler

Gör möblerna äldre!Slitage är gjord med slippapper, färg och lite arbete.

För att skapa den snabbare ramen

Ändra höjden genom att göra listorna K kortare eller längre och anpassa sedan listorna N och P. Espalerramen på ritningen har en höjd av 165 cm när den är monterad på en växtlåda.

Rammen ska anpassas i bredd så att den tränger in i plantkärlens sidor. Ramens horisontella delar består av två 23 x 48 mm band. Men självklart kan du också använda en annan dimension. Se till att du placerar den nedre horisontella delen av ramen tillräckligt hög för att passa bollen på plats - här 20 cm.

Lista K och M för att montera en vinkelrät ram. Du måste använda både PU-lim och 4 x 40 mm rostfria skruvar.

Justera listorna L för att matcha K-listorna. Använd rikligt PU-lim och sätt listorna i presskraft med ca. 25 cm avstånd. Gör samma med listorna M och P. Låt limet torka i minst en timme. Ta bort allt överskottslim med slippapper och excentrisk kvarn.

Säg en haka på insidan av benen till ramen. Det är nödvändigt för att korsa kanten listorna i kassan. Till exempel kan du fästa en guide till ramen och sy ett hål med en hålsåg.

Fäst trissramen på lådans sidor med 4 x 60 mm skruvar. Om du gör fler lådor är det en bra idé att fästa en ram något snedställd från mitten. Då kan du lägga lådorna sida vid sida. Fäst den

Ställ klädgängor i spellramen, till exempel 4 mm förnicklad ledning. Du fäster den i små ögonskruvar som du placerar med exakt lika avstånd inom ramen. Vaier Spreads Up Slide

Tips!

Alternativt omslagsmönster

Om du placerar de små ögonskruvarna olika i ramen kan du enkelt skapa ett annat mönster, som den här bilden där mönstret bildar små rutor. Om du väljer ett annat mönster, använd ett annat antal ögonskruvar och trådlås. Här finns 20 ögonskruvar och 4 trådlås.

Läs också:

Gör det själv: Cykelstället du kan göra dig själv

Ett praktiskt och flexibelt cykelställ gör det enkelt att kasta. Vår "handyman" Anders Ulsten visar dig hur man gör det.

Denna lådkärl har lerkolja, så att de varar längre. För även om larmen är ett fast material, kommer det, som allt annat, att skada permanent fukt.

Läs också:

Så dina egna växter

Drömmer du om färgglada sommarblommor, läckra grönsaker och doftande örter till sommar? Att plantera dina egna växter är roligt och lättare än dig ...

Ett solidt material

Du kan göra kuddarna av tryckimpregnerade material eller genom lärk - om du får det. Lark är vanligtvis fast. Men om det är utomhus hela året och / eller utsatt för fuktig jord kan det naturligtvis också skada. Därför är det en bra idé att behandla de färdiga lådorna med en speciell olja för lerk eller annat träskydd som förlänger lådans livstid. Om du väljer träskydd, har du möjlighet att måla rutorna i en viss färg.

Tryckimpregnerade material är vanligtvis billigare än lerk, och du vill fortfarande ge kassarna massivt träskydd, det är definitivt ett alternativ.

Fallet fortsätter på nästa sida

Vi har använt detta för en växt med en hyllplan, höjd 165 cm.

Se ritning nedan.

Material:

21 x 95 mm av impregnerade

• två golvskivor (A) A 72 cm

• 3 golvskivor (b) till 42 cm

21 x 120 mm impregnerade

• 6 skänk (C) A 72 cm

• 6 sidtabell (D) A 47 cm

23 x 48 mm impregnerades

• två kantremsor (e) en 82 cm

• två kantremsor (f) en 52 cm

16 x 98 mm impregnerades

uppdelad i 50 mm och 40 mm remsor

• 4 hörnlister (G) av 30 cm

• 4 hörnlister (H) av 30 cm

23 x 48 mm impregnerade

• 2 espalierlister (k) En 155 cm

• 2 espalierlister (l) En 77cm

• 2 espalierlister (M) à 87 cm

• 2 espalierlister (N) A 55 cm

• 2 x 90 cm (9)> 999> • 1 kvadratkula, 90 liter, 27, 5 x 42 x 72 cm

• 2 hjul, 75 mm, med fast monteringsplattor (höjd 100 mm)

• två hjul, 75 mm, svängbar lås (höjd 100 mm)

• 4 x 40 mm skruvar av rostfritt stål

• 4 x 60 mm skruvar av rostfritt stål

• 12 galvaniserade skruvringar

• Ca. 7 meter av tråd, 4 mm med nylonbeläggning

• 12 kabellås (4 mm)

• PU lim, vattentät

• Olja eller konserveringsmedel

Pris: Cirka 800

Växt Cash är utformad så att Det har bara plats för en stor plastboll. Om det finns nötter och fjädrar på de lådor du använder på sidorna ska du klippa av fjädrarna på överbordet så att du kan få kanten på plats. Spänn kanterna på kanterna i 45 grader i hörnen så att du får en bra passform. Slutligen montera ramen till lådan. Se till att du ser ut i rambenen till kantlistorna. Klättrare är trådar fast i ögonskruvar. I botten finns hjul monterat så att kassan är lätt att flytta.

ADVERT

Mest populära