All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Gör trädgårdsloveträdet

->

Det är inte bara en resväska som behöver packas och kylskåp som måste tömmas innan de går på semester. Gör en extra insats i trädgården precis innan du lämnar och du kommer att tjäna det på lång sikt.

Trädplantor

Nyplanterade växter, det vill säga växter som planterats i år eller i fjol, behöver extra vatten. Detta beror på att de för närvarande har ett litet utvecklat rotsystem i förhållande till lövverket. Dessa bör helst vattnas lite varje morgon och se lite mer vatten på kvällen. Känn dig fri att gå med i en granne som kan snubbla in i din gård med en vattenkanon när du är borta.

Gräset och äldre växter som har ett bra rotsystem behöver inte vattnas. Även om gräsmattan ser brun, blir den snabb när det regnar. När solen skiner och den är torr ute, är det viktigt att du inte befruktar - då finns det vatten som plantorna behöver mest. Och glöm inte de växter som finns i krukor. En läskflaska på markens huvud kan också användas för växter i burkar och ampere.

Förbered din trädgård

Om någon kommer och tittar på dina växter eller inte - det kommer att se ut som en villa när du kommer hem. Det finns några saker du kan göra innan du reser som kommer att underlätta ditt arbete när du återvänder.

• Stäng i säng och trädgård.

• Klipp gräset.

• Vattna alla växter väl och noggrant vattenpottar och badkar.

• Placera inte nya växter strax innan du reser.

• Placera burkar och krukor i skugga och läcka för att minska förångningen.

• Slå fast växter som behöver det.

Korsa bara fingrarna för att hålla ditt väder svalt och om och om igen.

ADVERT

Mest populära