All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

DnB NOR sätter ner räntan igen

Bara en vecka efter DnB Nor sänkt styrräntan med 0, 5 procentenheter , de gör ännu en ränteförändring, till glädje för hypotekskunder.

- Vi har lovat att vi kommer att sänka räntorna så snart situationen tillåter. Nu ser vi att penningmarknadsräntan faller ytterligare och det möjliggör en annan räntesänkning. Räntesänkningen träder i kraft den 5 december för befintliga kunder, säger informationschef Aud-Helen Rasmussen i DnB NOR.

DnB NOR varningar i processen att fler räntejusteringar kan vara på trappan slut,

- Vi lovar att vara snabb på den rena knappen igen om marknaden tillåter det, säger Rasmussen sade i ett uttalande.

Kommentar: Mysteriet DnB NOR

Mortgage sänks med 0, 3 procentenheter, så att den bästa bolåneräntan är 6, 45 procent från och med den 5 December för befintliga kunder och den 18 november för nya bolån. Deponeringsavgiften avräknas motsvarande med effekt från och med 17 december.

Massiv kritik

Hitta bästa Mortgage

 • Här hittar du den bästa inteckning till 1 miljon
 • Här hittar du den bästa inteckning till 2.000.000
 • DnB NOR har i höst fått stark kritik för att de inte har sänkt räntorna trots att Norges Bank har sänkt sin nyckeltal och att penningmarknadsräntan har fallit något.

  Det är inte så länge sedan flera grupper på Facebook attacke mot DnB NOR och uppmanat till bojkott av Norges största bank, om de inte lägga ner sina bolåneräntor.

  Nu har den stora banken tagit fast och sänkt räntorna två gånger i veckan.

  ADVERT

  Mest populära