All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Diskussion: Hög eller låg hastighet?

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Frågan är därför om lite högre - eller något lägre - pris kommer att kunna ha någon inverkan för hur bostadsförsäljningen ska gå. Nedan kommer vi att granska de argument som vi anser vara mest relevanta, samtidigt som vi ber dig att delta i diskussionen. Diskussionsgruppen är botten av artikeln.

(fördelar / nackdelar ses i relation till boligselger - dessa begrepp måste givetvis vändas om du är husägare.)

hög

Fördelar: Potentiella köpare kommer visas i en tro att Det här är en objektiv tariff och kommer därför inte att överväga att gå för långt ner när en budrunda startas. Skulle du sluta med en nuvarande köpare, kan de kanske bjuda sig under tariffen. Men kanske han / hon kan göra det om priset hade varit 150 000 kronor lägre?

Nackdelar: Säljaren kan sluta med en labervisningsrundan, eftersom den lite högre räntan skrämmer lite bort. De tycker att det är för dyrt och ser inte bostaden som en aktuell möjlighet.

Låg pris

Fördelar: Många människor kommer att visas och det finns därför en större chans till en het spelrunda. Människor kanske vill starta budet lägre än om priset hade varit högre, men det har ingen verklig betydelse för att det finns många som kämpar för hemmet.

Nackdelar: Om säljaren slutar med en övergiven display runt och kanske bara en faktiska köpet, kommer de att ha sina höjdpunkten dagar. Han kan få fastigheten till ett lägre pris än förväntat, och kan också få bjuda under (låg) tariffen.

Frågor

Vilka argument för höga eller låga priser tycker du mest om? Och kanske är det ännu viktigare att välja den ena eller den andra? Vad betyder det om marknaden du säljer är het eller kall - och är det en skillnad mellan stad och land? Och slutsatsen: håller du med mäklarna att det kan vara tillrådligt att sätta prisförmånen något under taket?

Säg din åsikt i diskussionsgruppen nedan - och kommentera även de övriga inläggen.

[Ogiltigt föremål (debatt)]

ADVERT

Mest populära