All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Upptäcka fel i badrummet - innan det är för sent

obehaglig lukt kan underliga fläckar på golvet eller en sprucken bricka indikera att något inte går bra i badrummet. Vi på Villas Peter Bratt har sett många dåligt byggda badrum genom jobbet som skade takstmann, och dela deras bästa tips här.

  • Hur bli av mögel och svamp i badrummet

Om du känner till dålig lukt i badrummet, är detta anledning att vara misstänksam?

- Försök ta reda på om lukten kommer från avloppet eller någon annanstans. Om det finns en lukt av avloppsvatten i badrummet, orsakas det ofta att avloppet är dåligt rengjort. Men om du har gjort rent handfat, toalett, avlopp och rengöras avloppet och det fortfarande luktar illa ... så har du nog tyvärr fukt har orsakat mögel i badrummet.

Hur vet du att det är mögel?

- En del av en gipsskiva eller spånskiva, lika stor som dollar för, kan stinka rätt dåligt om det har varit fuktigt längre.

Läs också:

10 saker du måste veta innan renovera ditt badrum

Om du inreda ditt badrum eller bygga nytt? Här är de tips och regler du måste kunna få innan du börjar.

Vad ska du leta efter om du är rädd för läckage som leder till fuktskador?

- Bra ventilation i badrummet är en förutsättning för att ingen fuktskada uppstår. Håll avloppet rent, vilket minskar belastningen på membranet i golvet. Leta även efter platta plattor och leder. En spricka i en kakel, så tunn som en hårlinje, kan indikera att huset har rört och membranet har brutit. Ett tips är också att ta en titt på rummen som är vägg-i-vägg med badrummet. Buler golvlista? Finns det någon fuktfläck på tapeten i rummet bredvid eller är golvet utanför missfärgade badrummet? Då har du nog en läcka. Det viktigaste är att jordfelsbrytaren fungerar: Om el går förlorad och vatten kan orsaka livsrisker.

  • Byte av toaletten

Vilka är de vanligaste misstagen i badrummet?

- Det faktum att golvet inte har rätt lutning mot avloppet är något jag ser alltför ofta, när vattnet hela tiden ligger på golvet och kan orsaka fuktskador. Det är också sant att avloppet själv är felaktigt monterat, så det är svårt att få en tight övergång mellan avloppet och membranet under golvet. Denna övergång mellan släckaren och membranet är badrummets hälhälge när det gäller fuktskador.

Du som är expert på byggskador, har du råd för Vi i Villas läsare?

- Använd endast wetroom certifikat entreprenörer med godkända VVS och membranprodukter. Om du bygger ett nytt hus - förstärka golvet och väggarna så att badrummet och membranet tål installationen av duschkabiner och vibrationer från bubbelpoolen eller tvättmaskinen.

Läs också:

Detta bör beaktas när man bygger ett badrum.

Det kostar ett nytt bad.Därför är det extra viktigt att välja rätt. Ta dessa tips längs vägen!

  • 10 saker du behöver veta innan du reflekterar badrummet

5 vanliga misstag i badrummet - och hur man undviker dem

1. Stäng av felaktigt. Om golvet är felaktigt installerat på ett eller flera sätt är det svårt att få en tät övergång mellan avloppet och membranet. Om detta inte är tätt kan fuktskador uppstå.

Lösning: Det är uppenbart vad som är fel, men om badrummet är nybyggt eller nyrenoverat, kontakta entreprenören som arbetet. Inkludera även en neutral skattebetalare / professionell som kan bedöma om det finns risk för skada.

2. Fel fall på golvet. Hela golvet borde luta sig mot avloppet. Om det inte gör det kan vattenskador uppstå på golvet och orsaka fuktskador.

Lösning: Detta kan inte åtgärdas efteråt, så se till att golvet faller ordentligt vid montering av membran och plattor. I duschen och under badet bör fallet vara 7-20 mm / m mot avloppet. På resten av badrummet bör fallet vara 5-10 mm / m mot avloppet.

3. Felaktig rörledning genom golvet. I badrummet eller duschrummet får inga andra rör passera genom golvet än rör till toaletten, dränera och dränera.

Läs också:

8 platsbesparande tips för små badrum

Dessa tips ger dig mer utrymme för mer på ditt lilla badrum.

Fel på golvet och funktionsfel är vanliga orsaker till fuktskador.

Lösning: Om det finns fler rör i golvet än tillåtet, är det inte möjligt att åtgärda det senare. Använd en auktoriserad rörmokare för att installera en VVS-plan genom golvet innan du uppvärmer badrummet.

4. Upphängda armaturer i väggar som är felaktigt monterade. Om monteringsblandaren och duschkabinettet är felaktiga, t.ex. i gipsskivan utan förstärkningar, kan vatten komma in i skruvförbandet, vilket senare kan orsaka gjutning.

Lösning: Kontrollera att det finns en tredelad eller en plywoodplatta bakom gipsskivan. Om skruven inte är ordentligt fixad, men bara spinner runt, finns det inget trä tillbaka.

5. Det finns inget membran bakom väggmonterad toalettstol. Om du har en toalett med inbyggda cisterner ska det finnas en membran bak och en läckageindikator på cisternen.

Lösning: Det här är svårt att fixa efteråt. Dessa installationer kräver planering. Kravet är att vatten som kan läcka från den väggmonterade toaletten inte får skada badrummet.

  • Vi vill ge dig mer smarta tips - registrera dig för vårt nyhetsbrev
ADVERT

Mest populära