All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Digi tala för sig själva

Det digitala livet kommer nu till TV: n. TV varje dag kommer att likna driften av en dator. Fördelarna är ...

 • ... skarpare bilder

 • ... ljud i nära CD-kvalitet

 • ... interaktiva menyval

 • ... "pay per view" filmer

 • ... egna digitala kanaler

  Ground vs. satellit

  NRK och TV2 kommer tillsammans att bygga en digital markbunden uppsättning backenders för att konkurrera med satellitbolagen. Reklam- och licensavgifter kommer antagligen att finansiera en sådan expansion.

  Men för närvarande är Norges TV-företag det enda konkreta resultatet av planerna. En parlamentarisk utfrågning kommer att äga rum den 25 april.

  - Vi är skeptiska till att de innehållsleverantörer som NRK och TV2 också kommer att äga distributionskedjan och anser att detta kommer att försvaga konkurrensen på marknaden, säger Øyvind Husby, chef för strategi och företags angelägenheter på UPC.

  TVNorge gick till digitala sändningar från den 1 april, men detta påverkar bara de som tar emot satellitsignalerna. Samma gäller för NRK2 i september.

  Ny

  Under tiden bygger kabelföretag sina digitala erbjudanden på satellitbaserade betalningstjänster. Både Telenor Avidi och UPC - förutom Canal Digital och Viasat - erbjuder nu digitala TV-sändningar. Erbjudandet är fortfarande något begränsat på grund av den låga tillgängligheten av innehåll utöver det analoga erbjudandet.

  Jag vill titta på kanalerna och vilken digital TV kostar

  - Hittills är den digitala affären mest för dem som är nöjda med TV. De skulle vilja se Formel 1 från olika kameravinklar eller Big Brother extras. Vi skulle gärna ha mer spännande innehåll som detta att skicka, säger Atle Lessum, informationschef på Telenor Avidi.

  Företaget har idag 25 000 digitala abonnenter, vilket står för cirka åtta procent av de 340 000 över hela landet som kan ta emot digitala signaler. UPC kommer inte att överstiga antalet kunder, men föreslår en liknande siffra för kunder i Oslo, Romerike och Stavanger.

  Kanal

  1. April "UPC justerade sina kanal- och paketerbjudanden efter de nya erbjudandenen. 19 nya kanaler har kommit och du måste åtminstone välja ett grundpaket med nio av dessa kanaler.

  - Nästa steg för oss blir mer interaktiva tjänster och video på begäran, men vi litar på programleverantörer att erbjuda tjänsterna, säger Øyvind Husby i UPC.

  Vanligt för kabelföretag är att du måste vara en abonnent och vara i ett område med uppgraderade nätverk. En digital avkodare är den fysiska entrébiljetten - antingen hyrd eller köpt. Du får inte ha ny TV.

  Både Telenor Avidi och UPC erbjuder val mellan cirka 70 digitala kanaler. Du kan också välja olika kanalpaket samt enskilda kanaler.

  Visa mig kanaltilbudet och vad det kostar

 • ADVERT

  Mest populära