All egendom: trädgård, kök, inredning >> Kök

Visste du att brödet var tänkt att hållas på det sättet?

Vår trav har moderna livet gjort att många gamla och goda husgeråd har glömts bort, särskilt råd om förvaring av livsmedel.

Samtidigt det används fler konserveringsmedel i livsmedel, så att de stannar längre. Men detta ofta gör oss lyckliga slumser lite lagring.

  • Det bör vara mat i kylskåpet

Slumser med lagring

Förr i tiden, är bröd vanligen bakade varje dag och hålls i brödlådor. Mannen inte köpa och bakade inte mer bröd än det behövdes omedelbart och ren, torrt bröd box fungerade perfekt.

Naturligtvis fanns några torrt bröd rester kvar, men de var ofta används i andra rätter, såsom i bröd pudding.

  • För att dammsuga packa mat utan vakuumförpackningar

Idag är vi på en förlust för hur man undviker att brödet blir torrt och gå mögliga för snabbt. Dessutom nästan blir vi lite bortskämd och kommer inte att äta torrt bröd.

Hur man kan förebygga brödet blir torrt

1. En viktig regel är att aldrig köpa mer bröd än konsumerar inom några dagar i hushållet. Och om du köper större mängder av bröd, bör det frysas.

Vi tenderar att köpa in för mycket bröd. Försök istället att räkna upp vad familjen faktiskt äter i en typisk vecka, och lägg alltid vila i frysen omedelbart efter köpet.

2. Brödet är inte lämplig att vara i kylskåp , speciellt vetebröd, som kristalliserar är torr. Living rumstemperatur är alltid bättre, men om det inte är mycket över 20 grader.

3. Rör inte brödet mer än du behöver. Du ska bara ta på den del som ska ätas där och då, och hålla runt resten av brödet med exempelvis en ren kökshandduk.

4. Använda alltför åtsittande plastpåsar är inte en bra idé, Det ger nämligen risken för bildandet av mögel mycket snabbare.

Gör några hål i påsen för att ventilera och lagra brödet en ren plats vid 20 grader värme.

Kommentarer

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära