All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Designerbløffen

Blåskinniga, Gucci-dekorerade fastighetsmäklare nekar sällan. Inga tillgängliga knep bör testas för att få den enda frälsningen; Ett högre pris.

Möbler

Mäklare säljer bland annat "designer lägenheter". De är minimalistiska mot oss från fler och fler tidningssidor. Men vad är en designer lägenhet? Vi har fortfarande en bra idé att se termen definierad.

Har designers hjälpt arkitekterna som karaktären byggd? Är lägenheten själv designad av en designer? Har det varit formgivare där? Är Bakgrundsdesigntidningen framför skärmen?

Eller har ägarna helt enkelt några dyra designmöbler i lägenheten?

Merkelapp

Och vad då? Bladen är bara spotlights. De dyra möblerna är inte där när du går in. Designerns lägenhet är en illusion. Psykologi är en snygg sak.

Fastighetsmäklare vet att psykologi ofta avgör om du bjuder på hemmet. Därför anställer vissa människor "konsulter" som ger din lägenhet Rätt Utseende på utsikten.

Samma psykologiska trick här. Etiketten "designer lägenhet" oser pengar, modernitet och exklusivitet. Mäklare kommer att skapa prestanda av Rätt Utseende .

Crown Capitalism

Allt handlar om att du tror att lägenheten är mer attraktiv än vad den egentligen är. Således kommer du på utsikten och anger högre bud än vad du tidigare tänkt.

Hur får man 200 000 dollar mer i hypotekslån medan fastighetsmäklare ler solbränna och utan samvete. Ett speciellt yrke, mäklare. De står för råkronkapitalismen.

För designern kram, jobba. Högskolan i Oslo bytte namn på studien "Design och nagel av kläder" till den mer moderna "Design och nagel av kläder". Och sedan multiplicerades antalet sökningar. Idag finns det 43 sökande för varje studieplats.

Högskolan i Oslo skulle bara ha fler sökande. Fastighetsmäklare vill ha dina pengar. Låt dig inte luras.

ADVERT

Mest populära