All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Design din drömträdgård

Ett harmoniskt trädgårdsrum under öppen himmel är ett utmärkt ställe för fred och tanke. För att skapa din drömträdgård kan lösningen vara att kontakta en professionell trädgårdsplanerare, oavsett om du har ett nybyggt utomhusutrymme eller ett gammalt djurliv.

Sedan kan du ha en trädgård som skräddarsys efter dina önskemål och behov. En genomgripande trädgårdsplan för ditt utomhusområde kan spara onödiga utgifter och arbetsuppgifter i framtiden.

Gärna spendera tid utomhus i en välplanerad trädgård!

- Innan jag kommer med konkreta trädgårdsråd, börjar jag alltid inspektera på plats, säger trädgårdsmästare och trädgårdsplanerare Bente Stene Severinsen, som lägger stor vikt vid vad trädgårdsägaren vill ha när hon kommer med sina förslag.

Innan trädgårdsplanen ritas kontrollerar trädgårdsmästaren situationenskartan för tomten för att bestämma var de olika rören ligger i marken, så att ingenting blir förstört när trädgården ska planteras.

Sedan utarbetar hon ett förslag, ofta på skala 1. 100 med växtlista, blommande kalender och underhållstips. Fördelen med en trädgårdsplan är att trädgårdsmästare får ett omfattande utomhusutrymme med växter som trivs antingen i solen eller i skuggan.

Läs också:

Sex sätt att enkelt trädgårdsarbete

Du vill ha den grön och blomstrande, men kan inte sova i trädgården i tid och utsträckning. Det finns råd för dem som vill ha mer mat än arbete - bara ...

Det är väsentligt för växtens välbefinnande att de placeras i näringsrika jordar som kan groa i många år.

FÖRE: Det skalliga utrymmet var inte så inbjudande att omfamna.

Oplannad shopping

- Det är alltid väldigt frestande att köpa en och en anläggning när man handlar i trädgårdscentret. När den placeras i en säng, ser det ofta ut att bli rörig. Därför är det lämpligt att köpa mer av samma sort. En gyllene regel i design är att du alltid måste sätta ihop i udda nummer (dvs 3, 5, 7, etc.). På detta sätt samlar du grupper av samma anläggning tillsammans. Sängen kommer omedelbart att bli mer harmonisk. Bottendäck är alltid en bra idé, både som en växt och som något som binder samman. På lång sikt kommer det att konkurrera om gräset så att du inte behöver luka så mycket, säger trädgårdsmästaren. Gärna prova druvor (Vinca minor), en vintergröna botten däck som blommar i juni med lila, violett eller vita blommor. Stormership (Alchemillla mollis) är en annan hardy och fin botten däck, säger trädgårdsmästaren.

- För att ge trädgården ett lugnt uttryck, är det lämpligt att hålla sig till samma färgschema på plantorna i sängen. Till exempel, röd, orange, gul eller lila, blå eller rosa. Dessutom är det viktigt att låta växter växa, så plantera inte för nära. Om det ser lite grovt ut, kan du plantera sommarblommor. Detta är inte ett måste, släpp fantasin och skapa din trädgård utifrån vad du vill.Tänk på att trädgården är en kontinuerlig process som du kan försöka misslyckas, betonar Severinsen.

Läs också:

Planera din trädgård med landskapsarkitekten

Investera i en landskapsarkitekt När du planerar din trädgård, undvik de värsta fallgroparna och många kostnader.

Bör vara i huset

En trädgårdsplan ska också anpassas till utsidan av huset. Om du har ett gammalt romantiskt schweiziskt hus på grunden kan det vara trevligt med rund säng och gamla stauder.

Har du en rolig låda, kan du satsa på sängen med raka linjer. Kostnaden för att använda en trädgårdsplanerare, som ger dig växter som trivs och kommer igen år efter år, kan återbesparas på lång sikt.

Severinsen använder ca. 20 timmar för att skapa en trädgårdsplan för ett litet hus, till ca. 400 kronor timmen. Alltför många kan detta vara en bra investering för att undvika att handla nya växter varje år.

Du kan också få detaljerade arbetsplaner om du vill göra jobbet själv - eller välja att få allt arbete som utförs av professionella.

Läs också:

Flowers-finländare lättskött oas

Och du trodde en blomma kung har världens största privata trädgården? Tvärtom - du behöver inga träd eller gräsmatta att frodas på marken ...

Tips för en romantisk trädgård

 • Slate Heller läggs till som en svängande väg genom trädgården.
 • Rolling Stones
 • Enstaka Trails
 • Brick Paths
 • Välvda säng
 • Dela trädgården i olika rum
 • cypresser och rosenbuskar

Tips för en modern trädgård

 • Satsa på att dra åt växter som buskbom.
 • Ursprungna träd.
 • Säng med en och samma växt för att skapa en strängare riktning.
 • Pottentillabush potatis, med gula blommor, kan vara trevligt tillsammans med trädkantade träd.
 • Lavender.

Självkultiverad eller färdigvuxen?

 • Med färdiga odlade växter får du snabbt en vacker trädgård.
 • När du planterar stora anläggningar, ser du snabbare hur slutresultatet kommer att bli, och du planterar mer exakt jämfört med avståndet mellan växterna.
 • Vissa sorter blommar inte alls under det första året, så när de gäller får du långt snabbare vackra blommor med äldre växter.
 • Klarvuxna växter behöver mer vatten i början - det tar lite tid innan de utvecklar rötter som står i proportion till storleken.

För mer info:

www. trädgård mark. com

ADVERT

Mest populära