All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

Design brand och lågor

Om du hör till dem som tror att sitta vid elden är viktigare än värmen, kan du ha kul i en mängd olika spännande design. Du kan naturligtvis gå till en eldstad i traditionell stil, men idag finns det så mycket mer att välja mellan. Designers har läckt eldstaden som ett uttryck, och resultatet är eldstäder som blir husets smycken.

Vem har till exempel sagt att eldstaden måste stödjas? Låt flammorna flyta! Fokusera fritt eldstäder, med modeller som Bathyscafocus, Agorafocus, Ergofocus och Gyrofocus. Vissa av dem kan roteras 360 grader. Enligt Prometeus, som förhandlar fram Focus, är dessa typer av beslag både lätta att montera och lätt att rengöra.

Läs också: Undvik sot i eldstaden

Loungefire från Conmoto.

Enkelt och elegant

Inte alla har - eller vill ha - ett rör i hemmet. Kanske vill du ha något rent, enkelt och elegant i stället för en hård kvast. Sedan, med bra lösningar, kan biopeisers vara mitt i blixten. BoBedre har produkter från Conmoto som verkligen ser till att eldstaden är en elegant möbel. Loungefire, till exempel, är formad som en tunn hylla, där du kan välja för sidelement såsom fat, låda eller skål. Om det är lite för minimal är Cubic Fire gaspanna från Nordpeis ett alternativ som gör mer av det, utan att skada interiören. Här kan du njuta av flammorna från alla fyra sidor.

Mezzofocus från French Focus.

brasa i vardagsrummet

För friluftsmänniskor kan härd som påminner om de lugna stunder runt lägerelden, kaffe larsen sjud över värme eller lågor slickar på den mörka natten. För dem är kanske Mezzofocus-modellen från French Focus uppdaterad. Med den här modellen kan du tända eld i mitten av vardagsrummet. Du häller i en skålformad bas och en kåpa fångar röken. Om du vill ha en mer rustik känsla, kan du bygga basen själv och bara välja röklocket.

En annan variant är Filiotele från samma tillverkare. Här brinner du i en maträtt placerad på golvnivå. Huven har en teleskopfunktion, så du kan dra ner den och täcka eldstaden när den inte används. Prometeus leder både modeller, liksom flera andra från Focus.

Läs också:

Varför ska du välja konvektion snarare än en konventionell ugn

På jakt efter en ny härd och osäker på om att välja en öppen spis, vedspis, varmluftsugn eller en värmelagrande eldstad? Vi visar dig hur man ...

Little effekt öppna spisar där man hör prasslande är mysig, men de är inte särskilt effektiva som värmekällor. Om du väljer öppna lösningar bör du vara medveten om att energianvändningen är i intervallet 10-15 procent. Som jämförelse kommer en sluten modell av äldre modell att brinna med 40 procent effektivitet, medan en stängd ugn med ny teknik kommer att ge upp till 75 procent. Det är SINTEF Energy Research som har beräknat effektiviteten.

Konsumentinfo: www.Prometheus. com

www. bobedre. com

www. dovre spis. com

www. VARMEFAG. com

www. Jøtul. com

www. norr spis. com

www. hwam. com

www. austroframm. com

www. Morsoe. com

www. Fokus-skapelse. com

www. Conmoto. com

www. skanna. dk

www. nibefire. eu / ingen

ADVERT

Mest populära