All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Design drag har fördelar och nackdelar

Avlopp där gallret är utformat som en triangel eller en rektangel i stället för en cirkel, samt gutter avlopp som kan monteras på undersidan av väggen istället för golvet är mycket populär i nya badrum. Men hur säkra mot läckage är dessa produkter?

- Skuggorna själva är i stort sett desamma, endast ytan ändras. Principen att du har en vattenfälla som stänger för avlopp och så vidare är som tidigare. Om avloppet är runt eller triangulärt överst, kommer det i princip inte att göra någon skillnad, säger Lars-Erik Fiskum, forskningschef på Sintef Byggforsk.

Montering

Det kan dock vara utmanande med en ny designluck att montera dem ordentligt.

- Utmaningen är att få den nära membranet i golv eller vägg på badrummet. I synnerhet har de långsträckta avrinningsbackarna ett större överlappsområde än de traditionella runda svallarna. Detta ökar också möjligheten att göra misstag. Det gör det inte 99 procent nära. Skulle vattenskador undvikas måste det vara hundra procent, säger Fiskum.

Han tillägger att han inte har några tecken på att det finns mer läckage i badrum med designer sluk än annars.

Det är emellertid viktigt att den person som passar elden känner till de produkter han eller hon jobbar med. Olika typer av brandsläckningar kan ha en något annorlunda indikation på hur man tätar dem mot membranet, och detta bör följas för att uppnå perfekta resultat.
Vill du undvika läckage? Rengör avloppet! Läs mer här >>

Läs också: Om du vill lägga vått membran >>


Fall

Att bygga rätt lutning mot avloppet är också en utmaning i badrummet. Men här kommer de nya designbladen ut bättre än de traditionella. Triangulära släckningar inuti duschhjulet eller ett avlångt galler på väggen eller golvet, vilket gör det lättare att bygga ett fall. Marketing Coordinator i Geberit, Wenche Sydhagen, berättar om entusiasm bland rörmokare som infördes för väggmontering sänkor:

- Vi har presenterat väggen rensas vår för vissa rörmokare, och de tycker att det är en genial lösning. Istället för att bygga fall från fyra kanter faller det med en vägg där slusskristen sitter, säger Sydhagen.

Större plattor

Det är lättare att bygga falla inåt mot en vägg eller ett hörn, än från fyra sidor mot ett avlopp i mitten av dusch. Då kan du också använda större plattor än annars, vilket för närvarande är mycket modernt.

En väggmonterad avstängning innebär också att du inte behöver duscha i duschen när duschar i hjärnan fastnar under foten varje gång du duschar. Även om det kan sägas att detta är strikt talat, är det ett problem på landet med den ganska obetydliga variationen.
Dålig skapar problem med ägarbyte.Läs mer här >>

ADVERT

Mest populära