All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Tight, säker och elegant badrum

- norrmännen väljer i allt mer blöt vinyl när renovering badrummet, säger försäljningschef på golvleverantör Tarkett, Lill-Ann Mo.

Vinylgolv är ett säkert val för badrum eftersom det är helt tätt. Svetsa professionella kanter, man kan vara säker på att ha ett badrum utan fuktproblem. Samtidigt är vinyl hållbart, lätt att rengöra och finns i ett hav av designvarianter. Men trots det stora utbudet av färger och mönster väljer de de flesta neutrala designerna.

- Det finns många ljusa och gråtoner. Människor väljer i allmänhet mycket sten / skiffer / kaklade och trä mönster på golvet, och låter sig inte så mycket skruva på väggarna heller. Det är mycket på gång i den ljusa och något dämpade trenden också, säger hon.

börjar torka

Istanbul

Men tillverkaren börjar fortfarande se en vridning i försäljningen mot färgerna.

- Vi ser en mycket trevlig utveckling på både golv och väggar med mönster och färger, viss rörelse mot mer stadsmiljöer och med mer färg. Vissa väljer också en fondsvägg för att skapa ett litet liv i en annars dämpad miljö. Till exempel, för vår Pastill Turqoise en härlig färsk färg vakna upp till, och det finns också andra spännande alternativ till golvet, som nyheten Istanbul och pebbels, säger hon.

Enligt Mo, anser tillverkaren att utvecklingen kommer att fortsätta, och de har därför fokuserat på att ge bredd i intervallet, så det blir lättare att välja mer spännande sorter.

- Det ska bli mycket intressant att se hur trenden fortsätter och om det följer de etablerade trender eller om norrmännen är redo för inspiration från de globala trender som så småningom visar sig i de länder som omger oss, avslutar hon.

ADVERT

Mest populära