All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Täta avlopp - för att undvika

Med regelbundet underhåll ska avloppet i ditt hus fungera smidigt. Om avloppet ofta förseglas kan problemet vara längre ner i rören. Då kan det vara dags att kontakta en entreprenör som ett spolningsföretag eller liknande.

Diskmedel

Våt lukt och tät brandsläckare i diskbänken resulterar ofta i fett, matrester och små föremål som fastnar. Använd alltid en rengöringsduk och rengör eventuellt en extra sik om du rengör fisk. Häll kokande varmt vatten i skålen ibland så att fettsamlingar löser upp. Om du ofta använder olja i matlagning, ska det göras varje vecka.

Stäng avstängningen, du kan använda en dräneringspump med en träaxel och ett gummisvakuum eller en rengöringsspole som kommer med sin lilla krok i röret. Om det fortfarande är tätt, öppna vattenfallen och rengör.

Så bra som det är enkelt. Avloppspumpen har lossnat förstoppning i många år. www. Jul. nej

Läs också:

Gårdsdjur tar norska hem

Blodsugande blötdjur blir ett ständigt ökande problem i norska hem. Enligt försäkringsbolagen är anledningen till att vi reser mer och mer, och även till ...

Toalett

Spola aldrig annat än toalettpapper och utmatningar på toaletten. Om det fortfarande är tätt, finns det gummihandskar som gäller. Försök att lossna det som har fastnat och dränera sedan en hink med vatten i toaletten. En avloppspump kan också användas.

Handfat Om handfatet är tätt kan du vanligtvis öppna vattenfallen och plocka ut det. Sätt en hink under låsningen.

Du kan också använda en avloppspump som du placerar över avloppet i diskbänken. Tipsa igen översvämningshålet och pumpen i vägen. Pluggen kommer förhoppningsvis att lossa sugkraften.

Använd inte kemiska pluggar eftersom de är mycket frätande och kan fläcka porslinet och skada plaströren.

Golvskydd

I duschen och badet finns det ofta hår och tvåltest som klämmer ihop. En "hårfälla" över sömnen kan vara en bra idé. Vattenspärren ska ändå tas upp och rengöras för hår och andra regelbundet.

En gammal tandborste är ett bra verktyg för rengöringsjobbet. Så snart vattnet löper långsammare är det dags att rengöra.

Läs också:

Hur man tar bort oljeutsläpp på asfalt

Oavsett om du har snubblat i oljeklasan eller bilen läcker, måste oljespill från asfalten tas bort på ett visst sätt.

Hårfälla stoppar effektivt håret från att följa vattnet i duschen.

Spolspole som expanderar och gör att du når botten av avloppsröret. www. Jul. com

ADVERT

Mest populära