All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Vacker poolvakt

Under sommaren 2006 introducerade Sven och Ellen Sandnes i början av en sällsynt varm och lång sommar sin nya och självgjorda pool i trädgården utanför huset på Vinterbro.

För en debut, kanske speciellt för Sven som själv har varit snickare för den stora anläggningen. Ellen kommer att hedras för den vackra plantagen, som ger poolen med området runt för att påminna ett av de sydligaste områdena och avkopplande stunder längs poolsidan där.

Poolen vid Sandnes-familjen var från första början en samlingsplats för barn, barnbarn, vänner och bekanta.

- Vi har aldrig använt hela terrassen bakom huset, som naturligtvis noggrant togs på det bästa området i trädgården. Därför hade vi länge talat om att göra någonting om denna dödsort. En dag flyttade vi idén att bygga en simbassäng medan barnbarnen var närvarande. Då blev det gjort.

Naturligtvis kunde vi inte dra på detta och planen genomfördes ganska snabbt. Det har varit mycket arbete och kostar några dollar, men du är så vacker att det är och så roligt vi har, ler Sven och Ellen Sandnes. Varje dag besöker de både befälhavare och uninvited badare som kommer att delta i det roliga.

Enligt Ellen var ett villkor för simbassänger att det skulle finnas en platta runt hela. Det gör det bekvämare att använda poolen och lättare för barn att stanna både runt och i det våta elementet. Dessutom är det lätt att hålla ren.

Se även:

Vinterhobbyer

När du väljer en vinterträdgård kommer du att kunna välja mellan många olika varianter och lösningar. Det är viktigt att tänka på hur vinterträdgården kommer att ta hand om ...

Under plattformen är pumpen och vattenreningsverket också gömda.

Byggsats - Den enklaste formen av pool i trädgården är att köpa ett byggsats som är monterat och placerat direkt på gräsmattan. Vi ville ha poolen nedlagd i marken med plätering av impregnerade material runt. En begravd pool är stabil, snyggare och på vintern kan du bara låta vattnet frysa. Poolen själv, plastduken med ramen och vad du behöver av utrustning, du köper som färdigt paket. Det finns många leverantörer av detta, men var medveten om att du köper kvalitet.

I paketet vi köpte följde det beskrivningen av förfarandet och uppgifterna. Efter att ha ritat och ritat tillstånd från kommunen började vi, förklarar Sven.

Istället för att hitta spaden beställde han en grävmaskin som tog bort markmassorna från vilken poolen skulle installeras. Som grund för poolduken läggs asfaltplattor på ett lager av subbus. Eftersom plattan är stor kastar han betongsträngar som grunden för strålarbetet. Då blev det gjort med hammare och hölje. Plattformen runt poolen är gjord på samma sätt som andra terrasser.

Du måste beräkna den totala höjden på balkar och däck så att golvet är jämnt med poolkanten.Formen på poolen du köper bestämmer hur strålarbetet är byggt upp. En fyrkantig pool kräver mindre anpassning än till exempel en som är rund eller oval.

- Jag tycker att det är viktigt att köpa en pool med stålväggar. Dessa rullar och är lätta att installera. Stålväggarna gör att badduken tål mycket fler sparkar och stötar, som kommer naturligt när man använder poolen.

Läs också:

Pooler enligt bestämmelserna

Det är viktigt att följa gällande regler innan du börjar bygga en pool i trädgården.

En annan punkt är att ordna en bra dränering. Vår pool är 5, 5 x 3, 65 meter och rymmer cirka 25 000 liter vatten. Hur poolen kan tömmas utan att skapa problem är en av de punkter som kommunen också berör, säger Sven. Han tillägger att poolen bara dräneras om något ska repareras. Vattnet ligger i poolen hela vintern. Det dränerar bara lite vatten eftersom det expanderar när det fryser till is.

Inspektionsluckan ger tillgång till pump och rengöringsanläggningar.

Kostnader

- Poolpaketet kostar själv ca 40 000 NOK, inklusive städfaciliteter, värmeelement och skydd som krävs av säkerhetsskäl. Dessutom kostnaderna för grävning och tryckimpregnerade material. Dessa kostnader varierar beroende på platens storlek och hur glad du är att gräva dig själv.

Driftskostnaderna gäller endast för vattenrening och vattenrening. För att uttrycka det enkelt måste temperaturen på en pool stiga till 28 grader till lika med 21 i havet. Det betyder att det måste vara på viss värme också under sommaren. Vi har beräknat att hela säsongen kostar oss ungefär sju tusen dollar totalt. Det kommer att vara mindre än några tusen flikar i månaden.

Det är inte dyrt för så mycket njutning och kylning, Ellen och Sven Sandnes ler och släpper ner i det kalla vattnet.

Läs också:

Pool i ditt eget hem?

Pooler i egna hem är frestande men krävande.

Konsumentinfo:
  • Kommunen måste begäras för godkännande. Skapa ritningar med mått och dimensioner. Tänk på den detaljerade beskrivningen av dräneringen från poolen.
  • Bli av med jordmassorna. På Sandnes familjen grävde de allt, inklusive plattans yta. Då blev det lättare att jobba och smyga.
  • Gjutna grunden för strålskiktet.
  • Använd underbuss- och asfaltplattor eller gjutsåg som grund för poolbotten. • Montera stålskelettet i poolen och fäst tyget.
  • Fyll poolen med vatten så att den är stabil när plattan ska tillverkas.
  • Gör plåten av tryckimp.

ADVERT

Mest populära