All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Radera väggar i badrummet

I våt skillnad görs mellan våta och torra zoner. Många tycker att bara området bak duschen är vått, men det finns faktiskt mycket mer av rummet som ska definieras som den våta zonen. Alla områden som utsätts för vattenstänk faller inom definitionen. I praktiken betyder det 1m från duschen, 50cm från toaletten, handfat och badkar och 10cm upp från golvet.

I våtzonerna måste rummet behandlas efter våt rumstemperatur och med produkter som är speciellt godkända för användning i våtrum. I torra zoner, som inte utsätts för direktvattenstänk, finns det dock mer frihet att välja produkter. Här kan du i princip välja produkter som vanliga torra rum. En viss storlek på badrummet och god ventilation är emellertid en viktig förutsättning för att detta ska ske.

Våtrumssystem

Färgtillverkare har system godkända för våtrum. Dessa är produkter som är godkända för användning i våtutrymmen - förutsatt att tillverkarens bruksanvisningar följs upp aktuella. Dessa målningar måste målas på en trasa eller tyg som appliceras på väggen. Tyvärr har inget av dessa system helt vävt tyg eller tyg, alla produkter är vävda och har sålunda en struktur. Graden av struktur varierar något, från helt fin till ett lite mer grovt mönster. Den finaste är nästan som en tunn gasbind, men den kommer fortfarande att ha en liten textur när den är klar. För att få detta halm perfekt slät, måste du sätta på bandet efter det är inställt.

armeringsnät

I de våta zonerna måste ha kakel, VS-system eller andra produkter som är avsedda för detta ändamål. Men om du vill radera väggar i rummets torra zoner är en vanlig förstärkningsduk ett bra alternativ. Vad du då gör är att byta ut den våta remsan med ett vanligt, vanligt vävt material och följ annars det recept som beskrivs av våtrumssystemet. Förutom strie består den av mousserande, priming och färg. Groningen arbetar både som smörjmedel och lim.

För att göra detta:

Applicera först en våtbäddsprimering. När du torkar, sätt upp remsan / armeringsduken. Som lim används primer, denna gång förtunnas med vatten i förhållandet 2: 1. Limmet rullas på väggen och fåtrådsväven inrättas. Medan limet fortfarande är fuktigt appliceras remsan på en kappa med primer. Det är viktigt att det görs innan limet under remsan torkar (vått i vått). När golvet är torrt måla väggen med två lager våtfärg. Var noga med att läsa instruktionerna på produkterna och låta dem få tid att torka och härda.

Våt färgen har en halvblank glans, men om du vill ha en matt yta, kan användas gemensamt interiör färg med glans av 10. Fördelen med våt färg är att den tillsätts mögel inhibitorer, och ger en yta med mycket god tvättbarhet.

ADVERT

Mest populära